"Ny" sidehustle, upptäckt av en slump och genererar ca 4 k/mån!

Ett av mina sidehustle-mål i år innebär att kläcka egna hönsägg och sälja de unghönor som blir. Nackdelen med min plan är att det tar tre veckor i kläckaren, sedan måste tupparna sorteras bort och höns-kycklingarna måste växa till sig för att säljas som unghöns. Detta tar ca 4-5 månader. Under tiden ska kycklingarna ha utrymme, mat och tillsyn. Detta kostar både tid och pengar.

Av en händelse hörde en bekant av sig för ett tag sedan och ville köpa ägg att lägga i sin kläckare. Jag kollade marknadspriser och insåg att de ägg jag sålt till min bekant egentligen var värda betydligt mer än de 150 :- hon betalade.

Jag la därför ut en annons som ett test. Till ett pris något högre än den dyraste annonsen jag hittade. Det värsta som kunde hända var att jag förlorade mina 30:- i annonspengar. Då anade jag inte att intresset skulle vara SÅ stort. På bara några timmar hade jag sålt avelsägg för dryga tusenlappen till flera kunder. Hittills hör nya kunder av sig i stort sett varje dag.

Planen är nu att kläcka ett gäng nya höns och använda dem som avelsäggsproducenter för att kunna sälja fler avelsägg nästa år. Jag har också spanat in dyrare ägg från andra ovanliga raser och planen är att komplettera med en liten avelsgrupp av dessa. Det blir en rockad i hönsflocken helt enkelt. En ny ras in, en gammal ras ut.

Den här extrainkomsten genererar ca 4 000:- i månaden och då är det dessvärre inte efterfrågan det är fel på utan tillgången. Jag gissar att det också varierar vilka raser som är "heta" just nu. Mina hönsägg är för tillfället så populära att jag får köpa ägg i butik (!) till matlagning och bakning eftersom jag kan sälja alla mina egna hönsägg som avelsägg. Jag minns inte senast jag köpte ägg, det måste ha varit fler år sedan.

Nåväl, när sommaren är över ska jag utvärdera och se hur det gått. Jag ser avelsäggförsäljningen som ytterligare ett möjligt ben att stå på.

Här är det fullt ös med vårbruket annars. Därav stiltje på bloggen senaste veckan. Markberedning, odling, djur och barn tar upp större delen av min "fritid" för tillfället.

Hoppas ni har en fin torsdag!


Kommentarer

 1. Detta är gött på flera sätt. Pengar, service, bevarande av ras och finurlighet. Like!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack , ja det har många fördelar :)

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Dödsstavning
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Himla skoj att läsa! Vi har tänkt likadant när hönsen gör entré här hemma. Vi siktar in oss på att sälja ägg och avelsägg . Uppfödning för försäljning känns för krävande och mycket som kan gå fel på vägen. Vad säljer ni "matäggen" för ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att ni ska skaffa höns! Vad blir det för ras?

   Matägg är ingen idé att sälja (åtminstone inte på våren), alla höns som går med tupp lägger befruktade ägg så om man bara behandlar alla ägg som avelsägg så kan 100 % av äggen säljas som kläckägg/avelsägg. Jag tar mellan 15:- och 25 :- per ägg beroende på ras. Marginalen på matägg blir så himla låg. Ett ägg kostar ca 1 :- att producera (antagligen lite till) om jag räknar på hur mycket vi köper foder för och hur mycket ägg hönsen lägger. Då får vi ändå hälften av allt foder som går åt gratis av bonden vi köper spannmål av. Och för spannmålskostnaden betalar vi hans "in pris".

   Radera
 3. Jag hade höns ett tag för 20 år sedan. Mest som kul grej och jag hade förutsättningarna kring boendet. Om jag visste då vad jag vet nu! Ditt upplägg låter kalas.

  På den tiden köpte jag ibland ank-ägg av en bond-granne. Vilken lyx att baka med! Sånna skulle jag lätt betala överpris för att få tag på igen. Ankor... nåt du funderat på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja det är inte så tokigt :)

   Jag testade att kläcka Cayuga-ankor förra året men det misslyckades nästan totalt. Av 12 ägg blev det en enda hona. Den sålde jag sedan eftersom de är flockdjur. Vi har en damm men på somrarna kan den torka ut vilket försämrar förutsättningarna för ankor. De behöver ju tillgång till vattendrag. Men, framöver när vi har mer tid så kommer vi lägga duk i dammen för att bevara vattnet och då kommer jag definitivt att skaffa ankor igen :)

   Radera
 4. Nya kycklingar må vara hur söta som helst, men jag är mest imponerad av din stiliga tupp. Så fantastiskt fin! :D

  Då stämmer ju alla tecknade bilder och kort man sett på tuppar med en massa färger. Har tidigare sällan sett en tuppar i verkligheten och då har de varit ganska färglösa vad jag minns. Din är toppensnygg ju. Hade blivit blixtförälskad om jag varit höna.

  Din inte alls blygsamma extrainkomst nu och framöver är ju inte dum heller... ;)

  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja han ser ut som en riktig påsktupp den där Brahamatuppen :)

   Radera
  2. Godvänner, jag heter Antonio Laura från Lund-Sweden, jag är läkare av yrke, 45 år. Läs mitt sanna livsvittnesbörd om hur jag återställde kärlek och förtroende i mitt äktenskap, jag har goda avsikter att denna information kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka till älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och få muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad eftersom min man vägrat att ringa mig eller smsar mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt för mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig, han har ringt och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och tills idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet går till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

   Radera
 5. KÄRLEK STAVAR SOM FUNGERAR PERFEKT OCH FÖRVARAR PERMANENT TIDLIGT.
  Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i deras relationer eftersom det finns en bestående lösning. Min man lämnade mig och våra 2 barn för en annan kvinna i 2 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågade mitt hjärta. Jag var sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en undersökning på internet och stötte på en webbplats där jag såg att DR ISIKOLO, en trollformel, kan hjälpa till att få älskare tillbaka. Jag kontaktade honom och han gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka efter två dagar. Det var så vi återförenades och det fanns mycket kärlek, glädje och fred i familjen. Du kan också kontakta DR ISIKOLO, en kraftfull spell-caster för lösningar på hans e-postkontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +1(725)240-4536

  SvaraRadera
 6. Mitt namn, maya elijah Efter 12 års äktenskap grälade min man och jag på ett eller annat sätt tills han slutligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin pappa igen. Jag försökte vara stark bara mot barnen, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågade mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Jag tänker på honom varje dag och natt och jag önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och behövde hjälp, så jag sökte hjälp online och hittade en webbsida som antyder att Dr Alaba kunde hjälpa hans tidigare ex att återvända. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och han sa till mig vad jag skulle göra. Jag gjorde det och sedan gjorde han mig till en kärleksförtrollning. 48 timmar senare ringde min man mig verkligen och berättade att han verkligen saknar barnen också, så fantastiskt!! Så, så han kom tillbaka den dagen, med mycket kärlek och glädje, och bad om ursäkt för sitt misstag och smärtan han åsamkade mig och barnen. Vårt äktenskap var starkare än tidigare, allt tack vare Dr. alaba. Han är så mäktig och jag bestämde mig för att dela min historia på nätet att Dr alaba var en sann och kraftfull trollkarl. Jag kommer alltid att be att hon lever länge för att hjälpa sina barn i nöden, om du är här och behöver ett ex tillbaka eller din man har gått vidare till en annan kvinna, sluta gråta, kontakta detta kraftfulla stavningshjul direkt. Här är hans kontaktadress på: {dralaba3000@gmail.com} eller WhatsApp / viber honom via hans kontakt nedan +1(425) 477-2744 Tack Dr. alaba.

  SvaraRadera
 7. MÖJLIGHETEN ATT FÅ DIN EX-PARTNER TILLBAKA GARANTERAS MED DR ISIKOLO. KONTAKTA HONOM NU
  Jag heter Ellinor Lava. Jag visste aldrig att det fanns en stor möjlighet för mig att ha min man tillbaka till mig förrän jag träffade DR ISIKOLO. Det var riktigt tufft för mig när min pojkvän lämnade mig för en annan kvinna. Jag var förkrossad och kunde inte ta mig tillbaka. Hans vänner och familj gjorde allt de kunde för att återförena oss men det visade sig misslyckat. Jag var ensam i några månader och kunde inte se mig själv älska en annan. Så jag var tvungen att söka hjälp från DR ISIKOLO som gav mig privilegiet att se till att mina hjärteönskningar blev uppfyllda. Han återförenade oss och kärleken och lyckan återställdes. Hans ord är hans bundna och han misslyckas aldrig när han lovar någon 48 timmar att få resultatet vilket förvånade mig när mitt eget resultat manifesterades. Bry dig inte om att söka hjälp någon annanstans. Kontakta honom nu. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom via WhatsApp: +2348133261196.

  SvaraRadera
 8. Jag heter Vanessa Arvid. Jag visste aldrig att människor kunde vara så snälla, osjälviska och fantastiska förrän DR ISIKOLO hjälpte mig med mina äktenskapsproblem. Min förening med min man var inte upp till ett år när vi började få problem. Det var så ofta att jag föll i depression och fortsatte att kämpa med det och samtidigt lämnade min man mig och lovade att aldrig återvända. Jag visste inte vad jag skulle göra med mitt liv vid den tidpunkten. Jag var tvungen att fortsätta söka hjälp tills DR ISIKOLO kom till min räddning. Efter att han gjort vederbörliga konsultationer stod det klart för mig att min mans ex älskare fortsatte att manipulera honom så att hon kan få tillbaka honom. Jag fick veta vad jag skulle göra av DR ISIKOLO och med all säkerhet måste jag få resultatet efter 2 dagar vilket jag följde och han hjälpte mig och resultatet var så fantastiskt. Nu är min man tillbaka till mig och vi föder vårt första barn i värme och lycka. om du har liknande eller kärleksproblem, smsa bara till honom via Viber/WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 9. Hej allihopa. Jag heter Silvia Börjesson. Jag är här för att tacka Dr Isikolo för att han fixade mina äktenskapliga problem. Mitt äktenskap kraschade på grund av oändliga problem och svårigheter jag hade med min man. Han gick därifrån utan att se tillbaka och jag var ensam i så många månader. Hans familj ingrep och fortfarande ingenting förändrades. Jag förstördes känslomässigt och tappade hoppet om att hitta kärleken igen eftersom han var allt i en man jag någonsin velat ha. Precis som så många andra lärde jag känna DR ISIKOLO när jag började söka hjälp. Vi diskuterade mina problem länge och han försäkrade mig om att få den lösning jag behövde. Jag hade inget val än att följa hans rutiner och han dröjde inte med något. Han gjorde ett kärleksåterföreningsband för mig och min man och kärleken och lyckan vi delade återställdes och han nådde mig exakt efter 48 timmar som DR ISIKOLO lovade. Han är verkligen en underbar hjälpare och han är pålitlig. om du har några problem, bara sms:a honom via WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 10. Jag var skild i 2 år. Jag led för detta med ensamhet och smärta och jag kastade mycket pengar för att söka hjälp eftersom det var svårt att fungera utan min familj komplett. Jag hittade Dr Ilekhojie genom en gemensam vän och tog kontakt med honom. Han visade mig bevis på någon som precis fick resultat och min vän sa till mig att hennes egna var framgångsrik. Jag litar fullständigt på honom eftersom min ande gav mig ett tecken på att han var äkta. Han bad mig om detaljer och utförde en ritual för att försona oss igen. Han bad mig att vänta på att min man skulle komma tillbaka den tredje dagen och det hände precis som han sa. Det har gått 4 månader nu och allt går bättre än jag trodde. Tack Dr Ilekhojie för din hjälp. Du kan också få hjälp av Dr Ilekhojie via hans direkta e-post: gethelp05@gmail.com eller WhatsApp/Viber +2348147400259

  SvaraRadera
 11. Jag heter Barbara Dahlström. Vi vet alla att kärlek förblir fantastisk när du är tillsammans med din själsfrände och lycka i alla tider är garanterad för er båda. DR ISIKOLO fick mig att inse att du kan återställa det som gör livet vackert för dig precis när jag tappade hoppet om att få tillbaka min man och han lämnade tillbaka honom till mig. Vi hade ett komplicerat förhållande och bråkade hela tiden och han lämnade hjärtat krossat och jag var olycklig. DR ISIKOLO kom in i bilden efter flera försök att vinna tillbaka honom och misslyckades. Han återställde kärleken och kopplingen mellan mig och min man och strax efter 48 timmar hade vi en dejt och pratade om saker och nu planerar vi att gifta oss och leva lyckligt tillsammans för alltid. Ord kan inte uttrycka min tacksamhet till DR ISIKOLO och alla som har talat mycket om honom har aldrig ljugit om honom eftersom han verkligen är pålitlig. Kontakta honom idag och låt honom hjälpa dig också. mejla: (isikolosolutionhome@gmail.com) eller sms:a honom via WhatsApp: +2348133261196

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg