"Simplicitas"


Det senaste deceniumet har jag läst många trevliga och inspirerande bloggar som bidragit till att staka ut en riktning i mitt liv. En riktning som blivit en livsstil där livet handlar om att få ut mesta möjliga av allt, kalla det optimering, livsoptimering. Jag längtar efter att bolla idéer med likasinnade och kanske till och med inspirera en och annan!

I somras föreslog maken att jag skulle starta en egen blogg på temat FIRE/självhushållning/privatekonomi (jag gissar att han vid det laget fått en överdos av att lyssna på mitt eviga sändande på temat). Sagt och gjort, jag skapade bloggen på semestern och idéer till blogginlägg fullständigt flödade men sedan tog semestern slut, jobbet drog igång på 150 % och tiden räckte inte till, men blogglustan gick inte över!

Bloggnamnet syftar på enkelhet och naturlighet. Min strävan efter FIRE är lika mycket min längtan efter en hög med cash att förlita sig på som det är att slippa ha en chef och att samtidigt vara oberoende i livet, oavsett vad det gäller. Genomgående i livet har mitt ledord alltid varit att "man är sin egen lyckas smed", och när jag senare träffade min make vars ledord är "själv är bäste dräng" var saken biff.

Sedan 2015 jobbar vi mot ett gemensamt mål om att bli så självförsörjande det bara går här på landet. Allt från odling, djur, fixa hus och hem till finanser och sidogigs.

Varmt välkommen till min blogg!

/S

Kommentarer

 1. Ska följa er resa med stort intresse!

  SvaraRadera
 2. Tack, dito! Du är så välkommen :)

  SvaraRadera
 3. Me2! Tack IGMR för tipset, jag lägger upp en blänkare imöra och lägger till den i listan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack! Vad trevligt, varmt välkommen! :)

   Radera
 4. Hittade inte din mailadress! Tänkte på gamingdatorn :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg