Vem är "Simplicitas"?


De flesta FIRE-bloggare väljer att vara anonyma, jag förstår det. Tyvärr är det rätt "skamligt" att alltid vara den som pratar ekonomi, förbrukade kWh eller specialerbjudande på Willys i mer eller mindre offentliga sammanhang. Jag är den personen fast innerst inne men upplever alltid att jag måste lägga band på mig själv för att inte framstå som the frugal wierdo. Men i den här bloggen tänker jag inte lägga band på mig själv, jag är  "Simplicitas the frugal weirdo" och tänker dela med mig av mina innersta och allra pinsammaste tankar och tics om sparande, ekonomisk matlagning, höns, självhushållning och allt möjligt relaterat till ämnet FIRE.

Jag är en gift trebarnsmor i 30-års åldern bor på landet i Sveriges sydligare del. Vi har ett gäng hobby/ självhushållningsdjur, hyfsat stora odlingsytor, lite skog och bor i ett (bra men i ett alldeles för stort) hus. Karriärmässigt är både jag och maken "in a good place" dvs lagom mycket ansvar och hyfsad pröjs. Till skillnad från andra i den här subkultur-blogg-inom-FIRE-branchen så trivs jag på mitt jobb just för tillfället (dock inte maken) men jag har för lite tid för det roliga i livet som att fixa i trädgården, ta hand om djur, carpoola barn, träna varje dag, renovera hus osv. Tidigare har jag också haft min beskärda del av psykopat-chefer så att nu, sedan ett par år faktiskt ha en helt normal människa som dessutom lämnar mig ifred är verkligen ett STORT plus med mitt jobb (men saker ändras snabbt i arbetslivet och jag tar igenting för givet).

Även om jag trivs med mitt jobb överlag så förekommer andra mindre roliga delar som att åka på konferens, jobba 12-14 h / dygn utan betald övertid i 3-4 dagar /vecka och för att inte tala om hanteringen av vissa kunder...men nog om mitt jobb, imorgon planerar jag ett inlägg om en av mina hobbies "höns som sidehustle"!


Du som hittat hit är så välkommen med dina kommentarer!

/SKommentarer

 1. Att blogga anonymt när man försöker frigöra sig från arbetets bojor är ganska skönt. Kul är också all kommunikation som sker bakom bloggen (om man vill) där man kan vara personlig med läsare och andra bloggare. Communityt är underbart.

  Är ni öppna med FIREsträvan för vänner/familj?

  SvaraRadera
 2. Ja det är nog en förutsättning om man som jag tänkt att dela privatekonomibiten också. Man kan säkert blogga om självhushållning och livet på landet offentligt men att dela med mig av själva sparandet (kommer inlägg om det också) offentligt skulle inte kännas "bekvämt".

  Nja, både ja och nej, våra närmaste familjemedlemmar vet i korta drag att vi sparar mycket och har aktier och därav prioriterar annorlunda nu än tidigare, men inga i bekantskapskretsen vet om vår FIREsträvan. Hur ser det ut för er del, pratar ni öppet om FIRE med familj och bekanta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi pratar inte öppet om det mer än att vi sparar för att få mer tid över och eventuellt starta eget. Föräldrarna vet och för 50% mottogs det väl och för de andra 50% blev det provocerande (why?). Vänder man på frågan och säger "vill ni att vi inte sparar något, jobbar ihjäl oss och konsumerar som om det fanns fyra jordklot" är svaret inte helt självklart.

   Det mest konkreta vännerna ser är att de får fröknäcke som gåbortpresent och inte ett finvin.

   Radera
  2. Ungefär så blev det i vår familj också men där fokuserade de mest på det finansiella "den som är rikast på kyrkogården vinner", uttryckt med förakt i rösten ska tilläggas. Åh, fröknäcke! Jag hade blivit så glad om jag fick fröknäcke och inte ett Amarone i gå bort-present, då förväntas det alltid något liknande eller bättre tillbaka = ångest.

   Radera
 3. För mig är det största hindret kring att gå ut och vara öppen weirdo ifall jag av någon anledning skulle behöva gå tillbaka in i fållan igen. När jag själv rekryterade gjorde jag ju default en googling på slutkandidaterna och skulle man då se att personen i fråga bloggar om att man har en något...cynisk inställning till yrkeslivet, skulle detta kunna bli ett problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, true, heter man inte typ "Anna Johansson" så skulle en googling vid en rekryteringsprocess antagligen göra mer skada än nytta. Om jag inte fått detta om bakfoten, visst är det så att dina (närmaste) vänner känner till bloggen och insta?

   Radera
 4. Ska blir roligt att följa er på resan. Ser fram emot att gå igenom dina inlägg. Måste bara få påpeka att "weirdo" stavas på ovanstående sätt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Haha, jag skriver som en kratta ibland :)

   Radera
  2. Sådär, ändrat! Min egen korrekturläsning är verkligen under all kritik, skulle behöva en expert ;)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg