Äggkläckning - så här kläcker jag egna kycklingar del 1

Äntligen har mina grönvärpande hönor lagt 24 renrasiga ägg. Alla platser i kläckaren är nu fyllda!

Eftersom jag har gjort ett antal kläck genom åren tänkte jag skriva ett inlägg om hur jag går till väga när jag kläcker kycklingar.

Först och främst måste äggen förvaras korrekt för bästa resultat innan äggkläckning. Inte med toppen
Äggen förvaras upp och ned
inför kläckning. 
uppåt, som äggen ligger i äggkartonger från butik, utan upp och ned, den toppiga sidan ned och runda sidan upp. Den runda sidan innehåller luftbubblan i ägget. Varje dygn måste också äggen tippas ett par gånger för att inte innehållet ska fastna eller torka fast på någon sida. Jag brukar därför palla upp äggkartongen på några tidningar så att den lutar lite. Varje eftermiddag när jag lägger in nya ägg så byter jag sida. Till detta kläck har jag samlat ägg i två veckor, helst ska väl äggen vara så färska som möjligt men jag har kläckt tre veckor gamla ägg med gott resultat också. Annars är grundregeln att ju äldre äggen är desto sämre kläckbarhet blir det.

När jag samlat ihop tillräckligt många ägg för att det ska bli ett rejält kläck så lägger jag försiktigt ned
Temperaturen är satt till 38,2 grader
under första veckan. 
äggen i kläckaren med "grindar" mellan, fyller botten med 300-350 ml vatten och ställer in den på 38,2 grader initialt. Allt för att efterlikna förhållandet äggen skulle haft under hönan, både med luftfuktigheten, temperaturen och vändningen. En höna vänder sina ägg med jämna mellanrum under dagen. I min äggkläckare så vänds äggen sakta sakta hela tiden och på en timme har ägget rullat helt helt varv och får därmed en jämnare temperatur.

Dag 18 tar jag bort grindarna. Äggen får ligga stilla så att kycklingen kan orientera sig i ägget och picka ut sig till dag 21. Runt dag 20 börjar det pipa i kläckaren (sjukt spännande! Även efter X antal kläck). Någon kyckling kan komma redan dag 20 men de allra flesta brukar picka ut sig någon gång under dygn 21. Kulmen brukar vara timmarna strax efter att det 21 dygnet startat. Vilket med detta kläck innebär att flest kycklingar ska komma ut på kvällen den 10/4. Några kycklingar kan även komma dag 22 men med de erfarenheter jag haft hittills så blir det sällan att någon kyckling kläcks efter dygn 22. Jag brukar låta kläckaren stå på ytterligare något dygn och spraya äggen med vatten, om det nu skulle vara någon levande kyckling som kvar.

De nykläckta kycklingarna får sitta kvar i kläckaren någon dag och torka till innan jag flyttar över dem till en bur med värmelampa.

När jag betraktar kläcket som "klart" så öppnar jag äggen för att kunna göra en "kläck-analys". Det är bra att veta om det t.ex. varit färdiga kycklingar i äggen men som dött/ inte tagit sig ut. Detta för att sedan kunna ändra någon parameter till nästa kläck och förhoppningsvis förbättra förutsättningarna. Luftfuktigheten kan ha varit för låg eller temperaturen för hög.

Tyvärr är det slutklämmen som är det svåra. Jag brukar ha en kläckprocent på ca 60-65 %, dvs av 24 st inlagda befruktade ägg så kommer det ut 14-15 kycklingar. När jag öppnat äggen så  brukar det finnas kycklingar som var färdigutvecklade i ca 6-7 st ägg, men som då inte lyckats ta sig ut. 3-4 ägg brukar vara defekta på något sätt. Där har det inte ens bildats en kyckling eller så har utvecklingen avstannat efter bara några dagar.

Rätt ofta hörs det pipande från många ägg men som sedan tystnar. Kycklingen kan då ligga fel i ägget eller vara för svag för att ta sig ut. Då öppnar jag lite skalbitar och hjälper kycklingen ut ur ägget. Ibland klarar de sig inte men jag hjälper hellre en kyckling som kämpat i 12 h, än att låta den vara.

Min tanke med detta kläck är att föda upp hönskycklingarna och sedan sälja dem. Allt enligt målet för 2019, att sälja höns för 6 000 :-  som sidehustle. Om detta blir ett "normalkläck" med 14-15 kycklingar, varav hälften är hönskycklingar så borde detta kläck generera ca 2 000 :-. Vi får se, det ska bli spännande!


Kommentarer

 1. Att se ett frö gro är en njutning. Detta måste vara det X 100. Vi (jag och Baby IGMR) vill ha film!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan som en graviditet. Sjukt spännande och himla förväntansfull. Jag får se om jag kan lägga ut något när de kläckts! :)

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Dödsstavning
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jättespännande! Vad gör du med tupparna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här sorten är inte så goda att äta så med risk för att bli näthatad av djurvänner så kommer tupparnas liv utanför ägget att bli tämligen kort. Den här grönvärpar-sorten är könsvisande vid kläck så jag kommer att sortera bort tupparna direkt. Mina matraser däremot kommer jag föda upp under sommaren för slakt under hösten.

   Radera
  2. Använda till hundmat, för visst hade ni hund? Fast ni kanske inte råfodrar?

   Radera
  3. Ja vi har hund men jag vet inte riktigt om jag skulle ge dem kycklingar. Katter javisst men tvekis på hund :)

   Radera
 3. Spännande! Hur går det med dina odlingar, förresten? Jag är väldigt sugen på att börja så ute, men försöker hejda mig, har hört att fröerna riskerar att ruttna om det är för kallt, och sedan har vi en vattenförening där sommarvattnet inte kommer igång förrän ett par veckor och jag är för lat för att vattna med kanna... Har i alla fall försått en del inne och börjat gräva genom där rotfrukterna ska vara. Kul att se alla maskar, de var överallt! Tänker att det är viktigast att gräva ordentligt just där, och sedan köra något slags växelbruk så det blir tre områden med rotfrukter, bönor/sockerärtor och annat (sallad, spenat, squasch). Vitlök blir lite här och var, inte bland bönorna då... Då blir jorden genomgrävd ordentligt var tredje år, till rotfrukterna, vad tror du om det? Hur gör du? Tänker att sallad inte har så djupa rötter... Sedan verkar det där med täckodling spännande, att hålla ogräset borta, fukten kvar och göda jorden på samma gång, får se om jag får till det i sommar, är det något du provat? /L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej L!
   Ja det är nog bäst att hejda sig lite med utomhusodlingen. Jag väntar någon eller några veckor till beroende på vädret innan jag sår ute. Mina inomhussådder står delvis i fönstren fortfarande eller under växtbelysning.

   Härligt med mycket mask, då blir det fin jord! Det låter klokt att köra växelbruk med baljväxter så blir jorden kväveberikad mellan varven. Jag brukar gödsla med kogödsel, hönsgödsel och gamla växtdelar för att berika jorden med kväve. Vi har tre olika land som jag växlar emellan för att inte trötta ut jorden. Vad gäller ogräs så använder jag allt möjligt för att kväva ut ogräset, både täckodling med gammalt ensillage men också markduk som jag köpt på 100 m rullar och flis ovanpå det. Kan varmt rekommendera det!

   Radera
 4. Tack för svar! Ja, jag kanske måste ta mig till en trädgårdsbutik och köpa lite gödsel, problemet kan bli att jag köper mer än jag behöver, typ plommonträd, jordärtskockor att sätta, osv... Det kan vara mitt svaga konsumtionsområde, trädgårdsbutiker, och det är inte prydnadsväxter min man är rädd att jag drar hem :)
  Markduk, det kanske blir bra när jag ska plantera om jordgubbsplantorna....
  /L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ingen bonde som kan köra ut kogödsel, hästgödsel eller fårgödsel för en mindre slant? Vi har turen av vara omgivna av bönder så det är alltid någon som kan komma förbi med någon skopa. Annars kan du ju alltid vattna med "guldvatten" och det är ju både kväverikt och gratis ;-)
   Instämmer, jag kan också gå lös i handelsträdgårdar om jag inte hade haft mitt shoppingförbud...:) Markduk är en riktig "life-saver" för mig som har så stor tomt och många rabatter och odingar. Utan markduk hade jag inte gjort annat än att rensa ogräs.
   Lycka till med odlandet!

   Radera
 5. Hej jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskastan och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller vad är han på +2348069032895
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förbanna en förälskad älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera

 6. mitt namn är julie, jag vill tacka min vän för att jag visade vägen till Dr Ilekhojie där all min sorg blev till glädje, jag var i ett förhållande i två år och plötsligt kom ett misstag in från min sida men jag försökte tigga min man men han vägrar att lyssna på min ursäkt, tills min vän berättade för mig om en stavhjul som hjälper henne när hon också var i ett problem, men jag trodde inte på hennes sak, jag tror inte heller på stavcaster tills jag valde att ge honom en rättegång. den här mannen sa till mig vad jag behöver göra för att min man ska komma och efter att ha gjort dem kom min man tillbaka till mig för att be om ursäkt på det sätt som denna stava caster berättade för mig, så mina människor där ute använder jag denna möjlighet för att informera er allt detta är den bästa caster som du någonsin kan kontakta och lita på honom orsaka med honom alla dina problem, vänligen kontakta honom via hans e-post gethelp05@gmail.com eller Whats App honom på +2348147400259

  SvaraRadera
 7. Godvänner, jag heter Antonio Laura från Lund-Sweden, jag är läkare av yrke, 45 år. Läs mitt sanna livsvittnesbörd om hur jag återställde kärlek och förtroende i mitt äktenskap, jag har goda avsikter att denna information kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka till älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och få muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad eftersom min man vägrat att ringa mig eller smsar mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt för mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig, han har ringt och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och tills idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet går till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)

  SvaraRadera
 8. mitt namn är raheal från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

  SvaraRadera
 9. Vad kan jag säga, jag skottas av ord om inte för Dr Isikolo jag skulle inte ha varit nöjd nu, han gjorde en underbar sak för mig att jag inte kan hålla mig ensam är inte den typen av människor du kommer att hjälpa efter bra arbete de kommer att rena bort att varför jag varje dag låter människor där ute veta att det finns en mäktig stor man som du, som någonsin kommer att tro att Rita min flickvän fortfarande kan komma tillbaka till mig och tigger om knäna efter att ha levt mig på 7 månader Dr Isikolo gjorde ett jobb för mig som fick mig att tro att det finns verkliga kraftfulla stavskärare där ute men är bara tålmodig att ha en kraftfull som Dr Isikolo jag kan bevisa det för alla som vill kontakta den här stora mannen kommer inte att ångra det för Dr Isikolo tog tillbaka min älskare inom 48 timmar efter att jag har blivit lurad av de onlinespel som har letat efter människors pengar men just nu planerar jag att gifta mig med henne är så glad tack mycket tack Dr Isikolo jag uppskattar verkligen jag ber att du gör samma sak för människor som behöver hjälp f rom dig. än en gång tack mina vänner där ute i alla slags problem du försöker kontakta Dr Isikolo och diskutera det med honom och se vad som kommer att hända härnäst, här är e-postmeddelandet: isikolosolutionhome@gmail.com eller så kan du också Whatsapp honom på 2348133261196.

  SvaraRadera
 10. Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Ilekhojie kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det sedan gjorde han en (Love spell) för mig. 28 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Ilekhojie. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr.Ilekhojie verkliga och kraftfulla stava caster som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller att din man flyttade till en annan kvinna, gråt inte längre, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans kontakt: Skicka e-post till honom på: gethelp05@gmail.com eller ring / WhatsApp honom +2348147400259

  SvaraRadera
 11. Min historia är förmodligen typisk, men inom två dagar fick jag en snabb lösning för att återvända min ex kärlekspartner. Min man föll i en affär med en annan kvinna på hans arbetsplats, min kärleksman lämnade mig med två barn som vi hade tillsammans, alla massor av ekonomiska utgifter på mig ensam, han gav inte barn supporr till våra barn, jag vill ha min man tillbaka hem för att älska mig. Jag fick en lösning för att föra tillbaka honom med magiska trollformuleringar från äktenskapspellens trollmagi av en andlig man som heter Dr. Oduduwa. Strax efter två dagars magiska kärlek stavning aktiverades för mina räkning för att föra tillbaka ex love man återvända hem till mig, det var en överraskning att jag inte ens kan förklara hur allt händer, det fungerade som magi, inom två dagar är min kärleksman hemma för att be om ursäkt, be om min förlåtelse, jag var väldigt glad och mina böner svarar, idag är min man tillbaka till mig, vi lever tillsammans som en familj lyckligare i kärlek mer än någonsin tidigare.
   Jag kunde inte ha gjort den här magiska kärleksförtrycket utan hjälp av Baba Oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg en annan kvinna, så sa han att vi var klara. Efter att Love stavaktivering ringde min man mig på mobiltelefon vi pratade snyggt och nästa dag återvänder han hem med massor av gåvor till mig och barn.
  Jag är tacksam för denna andliga äktenskapshealer som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom till alla som har liknande äktenskap, förhållandeproblem, att snabbt kontakta kommunikation med Dr.Oduduwa Spiritual spell spellista för att återvända ex love back. via hans personliga kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Endast WhatsApp-meddelande: +79268011965

  SvaraRadera
 12. Jag bor och arbetar i Storbritannien. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 2 år med trasigt äktenskap lämnade min man mig med två barn, jag kändes som att avsluta allt, jag begick nästan självmord eftersom han lämnade oss med ingenting, jag var känslomässigt nere allt detta medan. Tack vare en stor stava caster som heter Dr Ilekhojie som jag träffade online som förde min man tillbaka till mig. På en trogen dag, när jag bläddrade på internet, stötte jag på flera vittnesbörd om Dr Ilekhojie. Vissa vittnade om att han tog tillbaka sin ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern, botade cancer och annan sjukdom, tack! Ilekhojies kontakta gethelp05@gmail.com eller ring +2348147400259

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg