Veckorapport vecka 11 - jag äter ogräs och längtar efter årets bonus


Veckan som gått har bjudit på både högt och lågt kan man säga. Lågvattenmärket var när jag fick punktering på E4:an i omkörningsfilen (livsfarligt och sådär actionfyllt som det ser ut på film). Upptäckte sedan att vi inte hade något reservdäck (note to self, kolla alltid om det finns ett reservdäck när vi köper bil nästa gång!). Detta kryddades med en saftig faktura från Assistancekåren, däcksjour + tillfälligt däck och påföljande byte av däck. 5000 :- fattigare. Går inte det på försäkringen undrar ni, nej det gör det inte om man som jag tagit en kalkylerad risk och justerat upp självrisken till 7000 :-. Summa summarum så kan jag ta en punktering var och varannat år och ändå gå plus på den högre självrisken. Det är dock väldigt tråkigt när de där större utgifterna kommer...

Det positiva i veckan har rört finanserna på annat håll. Jag fick besked om att årets bonus betalas ut redan i mars och inte april som tidigare år. Det ser också ut att bli sisådär 10 % av årslönen vilket inte är fy skam. 
Våtarv, gratis sallat. 

I helgen har jag kroppsarbetat riktigt hårt genom att gräva odlingsbäddar, spättat upp stenar och slutligen lagt markduk för att förhindra ogräsangrepp. Det är verkligen underbart att bli sådär trött i kroppen, till skillnad från vardagarna när man bara är trött i huvudet. Alla ogräs är dock inte av ondo. Våtarven breder ut sig som fina gröna mattor över slänterna runt tomten. Igår plockade jag en rejäl salladsbas till lunch och middag. Smaken är angenäm, tänk er ruccola + spenatish. Innan sallat frodas i odlingen så är Våtarv en perfekt salladsbas. Dessutom växer den riktigt tidigt på året så att köpa blandade blad på påse är egentligen ingenting man behöver göra överhuvudtaget som självhushållare/ snåljåp.

I veckan har jag också lyssnat på Frihetsmaskinens intervju från Verkligheten i P3. Om ni inte redan lyssnat så rekommenderar jag den varmt. Givetvis ställde intervjuaren den där frågan "Men tänk om ALLA gjorde som du?!". Vad tråkigt det är att just den frågan alltid måste komma upp. Tyckte dock att Frihetsmaskinen gav ett bra svar. 

Våtarv fungerar hur bra som helst 
på mackan!
Idag öser regnet ned här men i växthuset är det både varmt och torrt så där kommer jag att spendera eftermiddagen med mer grävjobb. Innan dess tänkte jag dock läsa ut "Ut ur Ekorrhjulet" av Oskar och Maribel Lindberg. 

Ha en riktigt skön söndag kära läsare!

Kommentarer

 1. Skit med bilen men bonusen verkar mer än väl kompensera :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack :) Ja det känns lite som julafton.

   Radera
 2. Haha du skriver för roligt. "Sådär actionfyllt som man ser på film". Ett illustrerande exempel på hur man faktiskt kan tjuvkoppla systemet utan att betala dyra försäkringar för som du säger, du kan unna dig en likadan Daredevil Drivepast Hillbilly Maneuvre en gång vartannat år och ändå vara en vinnare. Ger lite perspektiv.

  "Det är verkligen underbart att bli sådär trött i kroppen, till skillnad från vardagarna när man bara är trött i huvudet." Hear hear! Jag längtar så att det värker i mig till gården och årets syrénslakt, djupbäddsdyng-övning e d med efterföljande sköna träningsvärk och sänggående klockan 20:15.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och stort grattis till bonusen!

   Radera
  2. Helt galet var det. Såhär i efterhand verkar folk inte få såna där exploderande punkteringar så ofta. Känner mig utvald. Pyspunka verkar vara det vanligaste (helt ovetenskaplig marknadundersökning).

   Gud vad härligt, snart är det dags för er att flytta ut på lander också! Dagen efter skolavslutningen?? :D

   Tack :)

   Radera
 3. Hej jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskastan och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller vad är han på +2348069032895
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förbanna en förälskad älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Godvänner, jag heter Antonio Laura från Lund-Sweden, jag är läkare av yrke, 45 år. Läs mitt sanna livsvittnesbörd om hur jag återställde kärlek och förtroende i mitt äktenskap, jag har goda avsikter att denna information kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka till älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och få muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad eftersom min man vägrat att ringa mig eller smsar mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt för mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig, han har ringt och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och tills idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet går till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg