Odlingsstatus i bilder

På begäran kommer här en kort odlings update! 

Tidigast att gro av det jag sådde för två veckor sedan var lök + purjo.
De började spira redan efter fyra-fem dagar.

Samtliga tomatsådder som gjordes för två veckor sedan har grott.
Även tomatfröer som jag plockat från egna tomater och butikstomater.
Tomatsorten på bilden är en riktigt mörkröd körsbärstomat som
kommer från"plocktomater" i butik.  
Jag har fem "lådor" med paprikasorter. Paprikor både från påse,
frön jag plockat från egenodlade paprikor och på bilden frön från butikspaprikor.
Paprikor och chili brukar vara sena med att gro men i år är jag lite orolig. Hittills har tre frön grott av 100.
Jag tycker att några fler borde ha grott efter 16 dagar. Chilin har heller inte grott än. 

Potatis i pulka. Man tager vad man haver så att säga. Förra året grodde
potatisen fint i pulkorna. När vi närmar oss maj kommer jag plantera ut potatis-plantorna
och klippa ned den blast som hunnit komma upp. Under tiden kommer jag enbart vattna
vid ett par tillfällen där de står i verkstaden. På bilden är det fem kg sättpotatis, det borde
ge 40 kg skördad potatis. Tanken är att jag ska komplettera med ett par kg mandelpotatis också. 
Hittills har jag sått:

Tomater x 7 sorter (busk, biff, körsbärs mfl)
Paprika x 6 sorter (vit/grön spets, röd, gul snack mfl)
Gul chili
Gurka x 2
Melon (nätmelon)
Vit aubergine
Physalis
Spenat
Vintersallat

Jag ser till att så något varje helg framöver. På så sätt blir det heller inte övermäktigt eller stressigt. 

Hoppas ni har en fin måndag kära läsare! 

Kommentarer

 1. Tack! Nu är jag uppdaterad ock nöjd. Multitasking medan min data kör en letarad på 25 000 rader. Liiiiite segt. Undrar om jag hinner få listan klar till mötet 14:30. Spännande!!!

  SvaraRadera
 2. Så intressant med dessa odlingsinlägg :). Min chili grodde kanonsnabbt på 3-4 dagar, paprikan däremot är det sämre med, har inte sett ett liv där på 2 veckor. Tomater satte jag igår. Kanske skulle våga mig på potatis också, har tänkt att det kräver så mycket plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vilken snabb chili, vad var det för sort? Potatis behöver mer plats men det går att förgro dem på liten plats. Efter någon månad så måste de planteras ut. Har du testat att odla potatis i hinkar?

   Radera
  2. Om du har liten plats typ balkong eller terass?

   Radera
  3. Jag har stor plats, sådär 10000 kvadratmeter, men odlar helst på altanen el precis nedanför i pallkragar. Får testa hinkar, låter som nåt för mig :). Vet inte vad chilin var för sort, sån där vanlig man köper på ica i lösvikt. 100% kom upp också. Idag såg jag 1 stackars paprika som grott så kanske inte ska ge upp helt än.

   Radera
  4. Oj vilka möjligheter! Det är ju motsvarande en rejäl åker ni har till tomt då. Jag får testa med matbutikschili då helt enkelt :) Paprikorna verkar behöva en evighet på sig. Såg att ett par fler frön hade grott lite lite så nu är jag uppe i sju riktigt svaga groddar.

   Radera
 3. Jag älskar att du odlar potatis i pulka! Och är grön av avund på er sydstatare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det går hur bra som helst! Du kan ju lätt börja förså paprika, tomat och gurka hemma i lägenheten tills ni flyttar ut på landet redan nu :)

   Radera
 4. Godvänner, jag heter Antonio Laura från Lund-Sweden, jag är läkare av yrke, 45 år. Läs mitt sanna livsvittnesbörd om hur jag återställde kärlek och förtroende i mitt äktenskap, jag har goda avsikter att denna information kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka till älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och få muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad eftersom min man vägrat att ringa mig eller smsar mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt för mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig, han har ringt och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och tills idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet går till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg