Veckorapport vecka 9, lön och sparande i februari

Jag gillar verkligen att snacka pengar. Ord som sparande, sparkvot, avkastning och nettoförmögenhet får mig att dregla (typ). Nu råkar det vara så att maken (som är klokare och mer eftertänksam än mig) tycker att det är något obehagligt att jag basunerat ut på internetz hur mycket vi tjänar eftersom informationen ligger kvar i evighet. Därför kommer jag inte fortsättningsvis att redovisa totalt hur mycket som kommer in på kontot.

Däremot kan jag avslöja att sparkvoten den här månaden landar på 64 % och att summan vi sparat slagit tidigare personbästa. Vi har också gjort en specialinvestering som kommer ge utdelning först 2020. Investeringen är helt enligt plan för vår FIRE-kalkyl.

Den här veckan har för övrigt haft ett hysteriskt tempo både på jobbet och på hemmaplan. Så här på söndagens eftermiddag känns det knappt som att jag andats ett enda djupt andetag på hela veckan. Nåväl, när jag blickar tillbaka på veckan som gått är jag i alla fall otroligt nöjd med det som kommit in på kontot.

Mina extraknäck i form av Mysteryshopping gav en hyfsad lön den här månaden. 1735 :- blev nettolönen från de olika uppdragen. Hittills har jag tjänat drygt 1900 :- på Mysteryshopping och är nästan halvvägs med årsmålet på 4000 :- . Jag har också sålt lite kläder på Sellpy för 879 :- .

Rätt otippat hörde en bekant av sig och ville köpa avelsägg. Jag samlade ihop ett par kartonger ägg i veckan och sålde dem för 150 :-. Däremot kände jag inte att jag kunde ta marknadspris för äggen utan det fick bli en symbolisk summa. Det ligger en del pengar i avelsäggsförsäljning faktiskt (ja okej, allt är relativt men några hundringar extra i månaden då). Hade jag sålt samma mängd och sorts ägg på Blocket så hade jag fått nästan 600 :-. Jag kanske borde prova att lägga ut en annons när jag fyllt min egen kläckare med ägg? Visst är det en del jobb med att packa + skicka men för 28 :- per ägg så kan jag stå ut.

Igår summerade jag budgeten för februari och kunde konstatera att matkostnaden inkl hygien blev rekordlåga 2200 :- för hela februari. Vi har alltså snittat 79 :- per dag inklusive minstingens blöjor etc. Det ska bli intressant att se hur låg matkostnaden kan bli i t.ex. juli-sep när det finns mycket i trädgården att skörda och förhoppingsvis en och annan ungtupp att slakta.

Fick sättpotatis och en pralinburk med höns på!
Idag har jag mycket trädgårdsjobb på att-göra-listan. Jag ska förgro mina färgglada sättpotatisar som kommit med posten och de Amandine-potatisar jag fick i "gå-bort-present". Hur trevligt är det inte att få sättpotatisar i present för en odlingsnörd?!

Dessvärre har jag inga bra kärl till detta utan brukar förgro potatisar i barnens pulkor. Det ser lite knasigt ut, men det är ett himla bra sätt för potatisarna att få både rötter och groddar. På så sätt får plantorna ett riktigt bra försprång.  Jag grundar pulkorna med några cm jord, trycker ned potatisarna någon cm i jorden och vattnar. Efter några veckor har rötter utvecklats och groddarna skjutit i höjden.
Ett härligt gäng frö kom med posten!

Dags för mig att dra på trädgårdshandskarna, gå ut i blåsten och göra lite nytta i odlingarna. Om barn och husdjur tillåter planerar jag att så en hel del av mina nya fröer också.

Hoppas ni har en skön söndag!

Kommentarer

 1. Var beställde du sättpotatisen ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar detsamma samt önskar en miniupdate på såandet.

   Radera
  2. Jag beställde sättpotatisen (Violetta och Red Burgundy) från Larsvikens till 15 % rabatt.
   https://larsviken.se/sattpotatis/ Dessvärre gick erbjudandet ut igår. Amandinepotatisen är från Plantagen på Svågertorp.

   Fotade lite nu på morgonen så jag lägger ut bilder i en miniupdate på lunchen :)

   Radera
 2. Hej jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskastan och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller vad är han på +2348069032895
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förbanna en förälskad älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Min berättelse är förmodligen typisk, men jag hittade en lösning för att lösa min relationskris. Min man föll i en affär med en annan kvinna på jobbet och lämnade mig.
  Jag fick casting-programmet för äktenskapspell av en andlig far, mentor och healer. några dagar efter att Lunch of Stavel kunde föra tillbaka min ex-kärlekspartner hem till mig, var det en överraskning för mig, jag kan förklara hur det hela händer, (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Min make var väldigt hård till en början, men min man Anderson kom hem igen för att be om ursäkt och be om min förlåtelse, idag är vi lyckligare än någonsin tidigare, saker blir bättre, intressant och sötare. Jag kunde inte ha gjort det utan hjälp av denna Baba. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan, så sa han att vi var klara. Efter lunch av Love spell, ringde min man mig på mobiltelefon och han återvänder hemma en dag efter. Jag är tacksam, jag rekommenderar honom för alla som har problem med äktenskap eller förhållanden för att lösa idag snabbt konsultera denna spirituella stavhjul för att återvända ex kärlek, snälla finns det ingen anledning att tveka eller tvivla bara meddela honom på whatssap nummer bara: 792680119659 Efter kontaktkommunikation med Dr.Oduduwa nu kommer alla dina bekymmer vara över. magisk kärleksförtryck är kraftfull avsikt jag tror så mycket kommer att hjälpa dig att återvinna förlorade kärleksförhållanden. det fungerar för mig, min ex kärlekspartner återvänder hem inom tre dagar. (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg