Mål under 2019

På mitt nuvarande arbete jobbar vi mot årliga mål, både personliga som finansiella, dessa mål ligger till grund för lönerevisionen och den eftersträvansvärda bonusen. Det känns väldigt naturligt att jobba mot mål på ett företag så varför inte gå all in på hemmaplan också. Mina mål på hemmaplan är rätt högt ställda men det har fungerat bra för mig på jobbet att ha högt ställda mål så jag kör enligt samma devis hemma.

Frågan är om jag precis som på jobbet, ska unna mig någon typ av "bonus" om jag klarar samtliga mål med bravur eller om målet i sig räcker som "bonus", vad tycker ni? Det kanske inte är så FIRE att avsluta 2019 med att lägga pengar på sig själv bara för att målen är uppfyllda.

Jag delar in mina mål i olika kategorier för att jag älskar att sortera saker.


Självhushållning:

100% självhushållningsgrad av grönsaker, rotfrukter, bär och frukt under 6 månader.
Här vill jag verkligen utmana mig själv under 2019 vad gäller maten vi odlar och äter. Jag planerar att bredda utbudet av grönt och för-så inomhus tidigare för att få en ännu tidigare skörd. 

Finansiella:

5 % i löneförhöjning
Siktar högt men borde ha en rimlig chans till 5 %, har inte legat på latsidan 2018. 

10 % i bonus
Hoppashoppashoppas

60 % i sparkvot
Kan bli knivigt med tanke på den oundvikliga husrenoveringen men med högre löner, extrajobb och om vi gör en stor del av jobbet själva så kan det vara möjligt att öka sparandet. 

Tjäna  4000 :- på extrajobb genom Mystery Shopping
Jag har fått två uppdrag i december till en total lön av 500:-  så om jag genomför 1-2 uppdrag i månaden när jag "ändå har vägarna förbi" kan det bli lite extra pengar även här.

Tjäna 6000 :- genom försäljning av höns (20 höns)
Lyckas jag med två framgångsrika kläckningar här under tidig vår så är det möjligt att få ihop 20 unghöns till senast juli-augusti att sälja för 300 :-/ styck. 

Personliga:

Ingen shopping
Inte ens second hand, vilket har varit mitt "frikort" tidigare men mer om detta i ett separat inlägg.

Börja morgonträna
Ge träningen ökad prioritet, inte enbart ett helgnöje. Jag är halvpeppad på detta träningsupplägg men det är nödvändigt att ha detta som ett mål för mig i nuläget. 

Hushållets gemensamma mål:

Renovera två klädkammare till en walk-in-closet.
Absolut ett mer "want" än "need" men det känns roligt att styra upp det här budgetprojektet. Vi har det mesta hemma så budgeten för det här projektet är 0:-, det vi saknar är något verktyg enligt maken men detta ska vi låna av en vän.

Renovera husfasaden och måla huset.
Kul...verkligen jättekul...detta monsterprojekt har äntligen  kommit ikapp oss så nu är det bara att bita i det sura äpplet och sätta igång så fort vädret tillåter. Kommer bli dyrt och pengaångesten är starkt närvarande av blotta tanken. Kommer vi undan med 100 k är jag nöjd. 


Vilka är era mål inför 2019? Kommentarer

 1. Schyssta mål! Dem låter dessutom SMART-a (ja även jag sysslar med sånt i arbetet).

  Har inte ännu konkretiserat mina mål för 2019 men börjar med en vit månad i januari, ingen alkohol således. Har satt alkoholfritt som tillåtet då jag oftast vistas i miljöer där man har en dricka och tror det blir lättare så. Vill helt enkelt känna att det är jag som sitter i förarsätet och inte alkoholen :)

  Tips för att måla huset. Min mamma och hennes sambo målade om deras villa förrförra sommaren. De bjöd in sambons arbetspolare att hjälpa till med premissen om att det kommer finnas mat och dryck efter målningen är klar. Det blev en succé och det tyckte arbetskamraterna också, tror det finns något med Nytta & Nöje som gjorde kvällen ännu härligare.
  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Exakt! Jag är tydligen så arbetsskadad att jag per automatik sätter upp SMART-mål. En vit månad i januari låter otroligt klokt. Inte bara är det hälsosamt, det är också mycket billigare att ta en cola på krogen.

   Jag älskar ditt tips, super frugal, effektivt och trevligt! Ska fundera på hur vi skulle kunna göra...dessvärre är de flesta i vår bekantskapskrets hårt arbetande småbarnsföräldrar med egna villor att ta hand om. Vet inte hur sugna de skulle vara på att hjälpa till...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg