Minskade kostnaderna med 90 % tack vare Lidls hårprodukter

När jag träffade min make introducerade han mig för Goldwells keratinprodukter och det var underbart, mitt hår lugnade ned sig och var inte frissigt längre. Innan dess använde jag schampo och balsam från mataffären och hade aldrig en tanke på att frisörschampo skulle vara bätte på något sätt.

Tyvärr var priset en riktig bummer. Shampo och balsam i normalstora flaskor kunde lätt gå på några hundralappar. Ganska snart började jag köpa 1000 ml eller 1500 ml flaskor. (Nu har dessa flaskor kommit ned i pris en hel del men för ett antal år sedan så gick det loss nästan en tusenlapp för både shampo och balsam.)

Efter att ha botaniserat bland Lidls skönhetsprodukter så hittade jag ett keratinbalsam. Jag gillar deras andra skönhetsprodukter så jag testade även till håret och har blivit fast! Det är så otroligt bra, håret blir mjukt, glansigt och det känns faktiskt ännu lite bättre än Goldwells produkter. Den doftar också så gott. Som ett steg i "skönhets/hygien-minimaliseringen" så kör jag nu enbart hårtvätt med Lidls keratinbalsam och det fungerar super.

En störning jag har är att jag skriver öppningsdatum på förbrukningsartiklar bara för att kunna räkna ut hur mycket vi förbrukar av vissa produkter. Av den anledningen vet jag att familjens konsumtion av hårtvättningsprodukt för tillfället ligger på 8 :-/ månad. Jämfört med tidigare då den låg runt 70 :-. På årsbasis blir skillnaden otroligt stor, 96:- jämfört med 840 :-.

Förutom prisskillnaden så är det dessutom otroligt skönt att slippa ha stora 1500 ml flaskor ståendes i duschen. Jag använder inte andra hårprodukter speciellt ofta, maken däremot använder någon typ av styleingprodukt och kör då med Ciens hårvax. Funkar fint det också.

Har du som läser några bra sparsamma hårtips att dela med dig av?

Kommentarer

 1. Well done! Jag har testat det där balsamet men är inte jätteförtjust, känns som att jag måste ta en jätteklutt för att det ska bli untangeled the way I want. Så nu när jag detoxat från Redken All Soft (samma sak här - gick till 1 000 ml-flaskor för att vara "sparsam" men nu i dagarna när mitt senaste schampo tog slut kände jag bara - bye bye dyra hårvård) blir det enklare historier av typen L'Oréal (den gula) dock ej Lidl. Mitt bästa hack är från IGMR nämligen att sluta köpa spraybalsam (ett måste i en håröm långhårsfamilj) och istället hälla i en klutt balsam och vatten i en sprayflaska. Skak skak, ingen känner någon skillnad och det kostar typ 3 öre jämfört med 30 spänn.

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket! Jag gillar både balsamet och deras keratininpackning. Möjligtvis att inpackningen är snäppet bättre. Effekten kan säkert skilja sig beroende på håret i sig men också vattnets hårdhet med kalkinnehåll osv. Det där med eget spraypalsam är ett otroligt bra tips, jag ska testa det på minstingens rufs! Älskar hur Svenska FIRE-gemenskapen kommer med såna här guldkorn till spartips/hacks :)
  Lycka till med dyrshampodetoxen!

  SvaraRadera
 3. Ja, det där Cien-produkterna verkar hålla god kvalitet. Kommer att testa fler framöver vartefter mina nuvarande flaskor tar slut. Bra att höra att balsamet är bra. Nu kör jag Cien flytande tvål oliv vid handfatet och som duschkräm. Överraskande att en sådan enkel produkt för 8.90 för 5 dl är så bra och doftar så gott. Har dock hällt över tvålen i snyggare pump. Kommer att se efter om de kanske till och med har refiller av denna sort, då blir det säkert ännu billigare! Deras svartvita deo är också mycket bra, kostar 8.90. /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva! Ja! Jag är verkligen imponerad. Hm, deras Olivtvål har jag inte testat, tack för tips! Det ska jag absolut göra, ja man vill ju helst antingen hälla över i dyrare tvålförpackningar eller i en tvålpump. Jag kör på Eldorados refilltvål just nu till allt, för 7:90:- det var den billigaste jag kunde hitta. Deon är superbra!

   Radera
 4. Haha ja lidls utbud är förvånansvärt bra om man lyckas ta sig över tröskeln och faktiskt gå in i butiken. Jag framstår alltid som ett frugalt weirdo om jag i diskussioner råkar nämna att jag handlar på lidl.. det är därför jag slutat med det och pratar om det här i bloggvärlden istället =).

  Såg nyligen att lidls hårvax är 4 gånger billigare än mitt nuvarande, tur att man lär sig något nytt varje dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vissa saker är lika bra att bara "keep under wraps" i sociala sammanhang. Det var därför jag kände behovet av att starta bloggen :)

   Härligt! Ja Lidl har rätt många go-bitar, de är dock inte prisvärda på allt men just "hygiensektionen" är riktigt bra.

   Radera
 5. Värma olivolja eller kokosolja och ha som inpackning. Jag har ett lock hårigt barn som jag kör några droppar kokosolja i topparna på istället för spraybalsam funkar super och känns som om håret blir friskare av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, bra tips, jag har inte testat kokosolja i håret men maken körde det som skäggolja när han hade skägg och det funkade finfint!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg