Vårt "FIRE-number"?


Som fortsättningg på gårdagens inlägg så kommer idag summeringen och uträkningen med vårt FIRE-number. Planen inom en överskådlig framtid är att årligen föda upp en kull med valpar och sälja. Ponera att det blir en liten kull på sex valpar och att parningen kostar 1000 kr per valp plus en hel valp i "parningsavgift", detta skulle ändå generera nästan 60 k netto i extrainkomster per år efter övriga omkostnader. 

Tillsammans med min försäljning av höns och kaniner så skulle ett sämre år generera ca 72 k i extrapengar eller ett snitt på 6000:- extra per månad. Med de kostnader vi har idag så innebär detta tillskott att vi uppnår FIRE vid 5,4 milj istället för 7,2 milj dvs, vi har 4,3 milj kvar till målet idag. Med en börsavkastning på 8 % och ett månatligt sparande på 30 k skulle vi kunna nå detta mål om 7-8 år (enligt kalkylatorn på Rikatillsammans).

Vad som är lockande just nu är att även inkludera barnbidraget i vår FIRE-kalkyl. Barnbidrag för tre barn inklusive flerbarnstillägg ger ca 4500:- per månad. Med ett 4% -igt uttag per år skulle sidehustles + barnbidrag innebära att vi uppnår FIRE vid ca 4 milj, då har vi ca 2,9 milj kvar till målet. Då har vi nått målet mellan år 5-6.För vår del så del så ser jag hur viktigt sidehustles kan vara för att komma ut ur ekorrhjulet så snabbt som möjligt. Vilket är ert FIRE-number? Och har ni någon strategi med extrainkomster för att nå FIRE tidigare?

Kommentarer

 1. Vårt FIREnummer är cirkus 6,5 milj. Detta uppnås cirkus 2026. Vi sidehustlar på men det är bara en bonus och ej med i beräkningen. Kanske kan vi kapa ett år/halvår?

  SvaraRadera
 2. Ni kan säkert kapa något år om ni inkluderar extrajobb, barnbidrag, drar av dagisavgiften inför framtiden osv. Jag leker med siffror hela tiden och gör emellanåt riktiga glädjekalkyler just for fun :D Har ni huslån och kommer betala tillbaka det eller behålla huslånet och sätta pengarna på börsen istället? Vissa, t.ex. FFF och Onkel Tom verkar betala av lån i sann FIRE-anda.

  SvaraRadera
 3. Vi amorterar 3500/mån på vårt tremiljonerslån. Det får vara kvar och vi storsatsar på sparandet istället. Vi har ett ganska bra övervärde i huset som vi tänkte kapitalisera på när sonen blir myndig. Det blir ett trevligt tillskott då vi troligtvis kan köpa nytt hus och då casha det (hade nock tänkt fly staden och geoarbitragea).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liknar onekligen vår strategi :) (förutom att vi redan bor hyfsat billigt på landet). Minimalt med amorteringar för att lägga den stora degen på börsen. Hur jag än räknar så är det alltid en bättre affär att sätta av mycket pengar på börsen initialt. Även om det skulle kännas bra att ha typ 0:- i huslån...Härligt för er storstadsbor att ha ett rejält övervärde i bostaden!

   Radera
 4. Spännande läsning! Jag har tänkt runt 6 miljoner för familjen som helhet. För oss känns det nästan stört att göra av med så mycket som 20 k i månaden i framtiden, men jag misstänker att det blir mer rimligt vid eventuella ytterligare barn och större boenden. Jag är inte säker på att jag som ensamstående skulle våga köra på 3 miljoner dock, snarare 4 miljoner i så fall. Har också lockats av barnbidraget i kalkylen, men bestämt mig för att de pengarna är ungens och inte våra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har ni ju inte så långt kvar om det saknas 3 milj i kalkylen! Härligt! Ja allt är ju relativt men 20 k för en familj med två barn och en boendekostnad på 5 k är iprincip existensminimum men vi "snålisar" klarar ju rätt enkelt av att dra runt en familj på det. Jag håller med dig, 3 milj som "singelfamilj" skulle kännas som att leva lite väl på marginalen men 4 milj är ju ändå lite över 13 k/ månad, det skulle gå.

   Radera
 5. Intressant! Med risk för att verka som elefanten i porslinsbutiken ligger vår FI-siffra på 15 miljoner! Jag skrev några rader om det i ett inlägg för en tid sedan om intresse finns att förstå hur jag kom fram till denna siffra: https://egoninvestor.blogspot.se/2017/05/tillrackligt-med-pengar-for-att-saga.html

  SvaraRadera
 6. Hej Egon Investor! Jag läste ditt inlägg, gillar ockå devisen ju mer desto bättre. Skulle vi ha en uttagshastighet på 3 % så skulle vårt FIRE-number vara betydligt högre, då landar vi på 9,6 milj. Du verkar ha fina utdelningar! Och inte dåligt att öka sparandet med 300 k under 2018 Vad är hemligheten?? Ett heltidsjobb till? ;-) Jag lägger till dig här i min läslista! /S

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg