Lyssningstips i gratisappen Biblio

Under de senaste åren så har mitt intresse för börs, sparande, FIRE och odling präglat den media jag konsumerar. För en tid sedan kände jag att det började bli lite för mycket av det goda. Jag hade fullständigt snöat in på ekonomipoddar, spar/FIRE-bloggar och självhushållningsböcker. Detta är mina intressen men ibland behöver jag vidga vyerna lite för att inte bli alltför enkelspårig. 

Så, jag gick in i Biblio, denna hyfsat ok gratis-ljudboksapp och började scrolla i kategorin "Biografier" och hittar "Nordisk Kriminalkrönika". Det är korta ljudböcker mellan 40 min och ca 1,5 h där ett (för året) aktuellt kriminalfall återges. Dessa har givits ut i Sverige mellan 1970 -2016 (Wikipedia) och innehåller autentiskt material. Spännande och intressant (om man får säga så om verkliga brott). Det är i alla fall skönt att bryta av med något helt annat, tycker jag. 

Andra böcker jag lyssnat på i Biblio:

Såhär blir du miljonär i hängmattan, Per H Börjesson 
Omgiven av idioter, Thomas Eriksson
Factfulness, Hans Rosling
Aktier: 3 steg till ekonomiskt oberoende, Ola Lauritzson

Annars verkar just ekonomi/aktie-böcker lysa med sin frånvaro i Biblio. Där får det oftast bli att lämna inköpsförslag på biblioteket, men jag måste ändå ge det till dem, de har hittills köpt in 100 % av de inköpsförslag jag skickat in, alternativt fjärrlånat från ett annat bibliotek. Däremot är de inte så sugna på att köpa in fler licenser till Biblio, det är tydligen betydligt dyrare än att köpa in ljudböcker än den fysiska boken. 

Har ni några lyssningstips i Biblio? Nu kan det vara så att det skiljer sig lite åt, vilket utbud just ditt lokala  bibliotek tillhandahåller men finns boken redan i Biblio förstod jag det som att det var enklare att fixa tillgängligheten. Kommentarer

  1. Intressant inlägg eftersom jag tycker att Biblio har en helt usel sökfunktion. Man måste verkligen veta vad man vill ha och bokstavera det rätt för att hitta. Ska kolla in dina tips ovan. Jag lånade Mitt liv och ditt (Majgull Axelsson) och Offshore (Aino Trosell). Bra böcker båda. Sen lånade jag "Om hjärtat ännu slår" av den senare och den sög. Kul att Factfulness finns.

    SvaraRadera
  2. Ah instämmer, sökfunktionen är helt värdelös, det verkar variera beroende av typ vem som jobbade. Du kan t.ex. inte hitta Factfulness genom att söka på "Hans", men söker du på "Rosling" kommer den upp. Söker du däremot på "Ola" så kommer Aktier: 3 steg till ekonomiskt oberoende upp. Jag brukar mest scrolla i kategorierna för att få alternativ. Hittade samtliga av dina tips.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg