Enkel julgrupp DIY för 23 :-

En julgrupp med hyacinter kostar lätt ett par hundralappar upp till säkert tre-fyra hundra beroende på hur omfattande den är. Jag har aldrig köpt en julgrupp själv men fått i presenter och det här är ett typiskt DIY -jul-hack för nästan inga pengar alls. Gör du flera är de perfekta som gå-bort-presenter!

Fruminimera gjorde en egen superfin krans att hänga på dörren som du kan läsa om här. Det inspirerade mig till att skriva det här inlägget om hur jag brukar göra mina blomstergrupper till jul.

Mina hyacinter köpte jag på Lidl för 10:- st och nu såg jag att Willys hade samma erbjudande 3 för 30 :-. "Krukan" jag använder har jag köpt på IKEA för en massa år sedan och återanvänder år ut och år in. Mossa, kottar, lingonris och granris har jag plockat på egen mark.
Den här gruppen gick lös på 23:-, ljuset fick jag i julklapp
av jobbet för 3 år sedan, äntligen fick det ett användningsområde. 

Överlag så pyntar jag mycket med det skogen har att erbjuda. Det blir trevligt och snyggt att ställa in små granar eller granrgrenar i olika krus och krukor med lite pynt i.

Julpynt finns otroligt billigt på t.ex. Myrornas, Emmaus, Kupan osv, där brukar julgranskulor kosta 1:- st. Dessa kan användas som dekorationer i själva julgruppen. Jag letar efter de där riktigt små kulorna och ställer dem upp och ned i gruppen.

Jag gjorde två julgrupper med tre hyacinter och sex små julgranskulor från Kupan vilket ger en totalkostnad på 36:- för årets julpynt. Helt okej om du frågar mig.

Idag ska vi såga ned årets julgran. Förra året hittade jag en riktigt stor gran från egen mark men i år har vi nog ingen bra så det får bli från grannens mark. När vi flyttade in frågade vi ägaren till marken som gränsar till vår om vi årligen kunde såga en julgran vilket var helt okej. Detta sparar alltid några hundralappar varje år vilket känns tillfredställande i "snålsjälen".

Brukar ni pyssla julpynt hemma? Och hur gör ni med granen?Kommentarer

 1. Vad fint! Jag köpte också min adventsljusstake på Stadsmissionen. Den är i någon sorts metall (mässing?) och är hur fin och hantverksmässig som helst. har för mig att den kostade 40 kronor. Att gå och köpa en ny från Kina på Å känns artvidrigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Mässing är så fint, det är verkligen hur bra om helst att secondhand fynda, på flera sätt, 40 spänn var ju ett riktigt bra pris! Nu är i och för sig min kruka på bilden garanterat från Kina eftersom den är från IKEA men jag får hålla kvar den tills den rostar sönder :).

   Radera
  2. Så gött med mässing! Inför alla visningar under hösten kämpade jag med putsande av mässing och insåg att det lättaste och bästaste, särskilt för miljön, är att bara sänka ner i en kastrull kokande vatten och sen putsa med trasa. Blev hur fint som helst. Lite jobbigt att få rent kastrullen men ska nog hitta nåt trick för det också så småningom.

   Radera
  3. Hm, intressant att sänka ned i kokande vatten, det har jag inte provat men nu ska jag testa! Jag har ett litet gäng med ljusstakar som skulle behöva en omgång!

   Radera
 2. Så fint! Vad roligt att inspirera till julgruppsskrivande :D Får helt klart inspo men får hålla på det till nästa jul, nu är juljobbandet klart för min del och jag ska fokusera på att äta kakor och ev flyttpacka lite. Har aldrig gjort pyntgrupp med ljus sådär, tyckte det var en toppentips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv :) Nån som såg Mandelmanns jul?? På tal om julinspiration, OMG vilken krans den floristen band ihop med purjolöksblad bland annat, måste testas till nästa jul. Låter hur skönt som helst att fokusera på att äta kakor :) flyttpackande låter inte lika härligt (fast för oss som gillar att minimalisera hemmet så är det kanske en ren njutning?!)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg