Veckorapport vecka 12 - uppföljning shoppingförbud och bonus

Mars månad har nästan nått sin ände och vi står in för lööönedag! Och inte vilken lönedag som helst (för mig i alla fall). Imorgon kommer 2018 års bonus och månadens sparande kommer slå alla tidigare rekord. När jag satte upp målen för 2019 så var bonusen ett av de finansiella målen. I detta inlägg följer jag upp och checkar av några av de mål jag satt upp för 2019.


Finansiella:


  • 10 % i bonus


Det blev 13 % i bonus så check i boxen på det! Tråkigt nog försvinner hälften i skatt. 

  • Tjäna  4000 :- på extrajobb genom Mystery Shopping


Halvvägs där, vi får väl se hur det utvecklar sig. Jag hade hoppats på att få en service till bilen och kunna bocka av det där målet redan nu. Men än så länge hänger Mystery Shoppingen kvar. 


Personliga:

  • Ingen shopping


Hittills har jag shoppat NOLL till mig själv. Inget på second hand, inget Tradera eller Sellpy. Varken prylar eller kläder. Skönt. Däremot, har jag "syndat" lite vad gäller trädgården. När jag handlade på Lidl för någon vecka sedan så sålde de persikoträd och päronträd för 50 :- styck. I vanliga fall kostar ett persikoträd någon tusenlapp och ett päronträd ca 500 :-. Jag tog då det ångestfyllda shoppingbeslutet att KÖPA ett av varje. 100 :- gick det på. Efteråt hade jag så dåligt samvete att jag var tvungen att ringa maken och erkänna mitt tilltag (sjukt egentligen, det handlade ju bara om 100 spänn men så är det att ha "finansiell anorexi"). 


Hushållets gemensamma mål:

  • Renovera två klädkammare till en walk-in-closet.
Done!

Det är väldigt skönt att redan kunna bocka av en del av målen på listan!

Resten av söndagen kommer jag att spendera med härliga trädgårdsbestyr. Hittills har jag förberett 15 meter odlingsbädd och nu har jag sisådär 30 meter kvar. På agendan står också att plantera om ca 40 stycken tomatplantor. Extrabelysning till trots så har de sköra små tomatplantorna blivit ganska rangliga. Detta råder jag bot på genom att skola om dem i separata krukor och plantera dem djupt. På det sättet så slår plantorna rot och förankrar sig i jorden högre upp på stjälken.

I veckan har vi börjat äta egenodlade pålägg
till smörgåsarna. Ärtskott + groddade mungbönor = mums!

Ha nu en riktigt skön söndag kära läsare!

Kommentarer

  1. Gött med bonus och vilken win med träden! Hoppas det erbjudandet kommer hit. Kommer hugga dem snabbare än du kan säga ”shoppingförbud” :)

    Trevlig söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är riktigt gött! :) Träden var verkligen bara en slump, jag hängde på låset en dag och då hade de börjat packa upp fruktträden som var på kampanj. Av den leveransen fanns det endast två persikoträd, så på Lidl får man vara snabb om man vill ha någon av lockvarorna!

      Radera
  2. Hurra för bonus. Har bara fått en bonus själv i mitt liv. Den var på 10 000kr och jag tror jag fick ut 4800kr efter skatt. Så staten fick väl den största bonusen av oss två. :)
    Vad har ni för belysning till växterna? Vi har två armaturer, en lite mindre lysrör och en sån vanlig stor lysrörsarmatur köpt på jula, som vi har ute i varmgaraget. Den är ny för i år och de verkar växa på rätt bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan bara instämma, känns totalt som barnårens julafton idag. Hoppas att staten hade roligt för våra bonuspengar.
      Vi kör Biltemas vita lysrör, á 150 cm långa. Funkar fint! Maken nördade reda på någon forskningsrapport eller dylikt där man testat olika växtarmaturer och det visade sig att vanliga lysrör med vitt ljus funkade lika bra.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg