Biblioteket köpte in den - Playing with FIRE!Det är något speciellt med att hålla en sprillans ny bok i handen. Ett otummat och obläddrat exemplar som luktar tryckeri (tror jag, nu har jag i och för sig aldrig luktat inuti ett tryckeri). Det känns ännu mer speciellt när man inte pröjsat en spänn för den. Idag hämtade jag ut boken "Playing with FIRE" av Scott Rieckens. Eftersom jag har förmånen att jobba hemifrån idag så kommer jag lägga mig på soffan med en stor kopp kaffe och börja läsningen redan på lunchen. Antagligen blir det en liten recension framöver.

Bakom "Playing with FIRE" skymtar Sara Bäckmos "Vinterodling - skörda när det är kallt". Hennes tidigare böcker har jag köpt eller fått i present och haft stor nytta av. I och med årets shoppingförbud så duger bibliotekets exemplar gott. Jag ser fram emot att lära mig mer om vilka grönsaker som kan skördas vintertid för att utöka säsongen. Målet är att vara självförsörjande på grönsaker i så stor utsträckning som möjligt. Hennes böcker finns på biblioteken och är riktigt bra om du vill komma igång med odling.

Här om kvällen fick jag feeling efter att ha bakat pizza enligt receptet hos Frihetsmamman. Jag använde överbliven deg och gjorde "pizzabröd". Ni vet de där goda, varma, trekantiga bröden som man får på vissa pizzerior. Pizzabröden gick med strykande åtgång och jag fick helt enkelt göra en batch till och enbart baka pizzabröd av den. Så gott blev det, och hur billigt som helst, Snabbt överslag så landade en hel batch på ca 3:50 :-. 


Önskar er alla en fin eftermiddag!

Kommentarer

 1. Grymt. Ska också lämna inköpsförslag på den boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Jag trodde faktiskt inte att de skulle ta in den. Biblioteket här har tagit in 100 % av de titlar jag frågat efter hittills. Att köpa böcker känns ännu mer meningslöst nu.

   Radera
 2. Bibblo i Malmö är helt klart mer svårflörtade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe vad tradigt. Men nu när boken finns på ett bibliotek så kan Biblioteket i Malmö låna in den. Lovar att läsa den snabbt :)

   Radera
  2. Jag brukar inte ha problem med stadsbiblioteket i Malmö. De brukar köpa in det mesta.

   Jag läste boken i början av veckan. Det är en trevlig berättelse om deras start på resan men egentligen inte så mycket mer.

   Radera
  3. Klockrent, då finns det ju redan på Biblan i Malmö? Hittills tycker jag också att det är en trevlig berättelse, rätt mycket har man dock hört förut genom intervjuer.

   Radera
  4. (Nu förutsatte jag i all hast att du Plina hade lånat den på biblioteket men så kanske inte var fallet?)

   Radera
  5. Det var lite förhastat för jag läste den på en amerikansk ebokstjänst. :-)

   Radera
  6. Ursäkta, "det" har tydligen gått så långt att jag inte ens kan föreställa mig att folk faktiskt köper böcker. Kanske dags för detox eller rehab av något slag.

   Radera
 3. Har också en bibbla som köper in allt jag föreslår. (Färgelanda)

  SvaraRadera
 4. Min har också tagit in den, men den har inte anlänt ännu tyvärr. En gång nekade de mig en barnbok med ljud för att den skulle gå sönder för lätt. I övrigt har de tagit in allt. God med bröden, kalljäste du dem också? Hur länge?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad bra! Jaha ok, det kan man i och för sig förstå.
   Jag kalljäste bröden från över en natt + nästan en hel dag innan jag enbart bakade "pizzabröden".

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg