SVT- dokumentär har svarat

Hallå kära FIRE-community!

I lördags drog jag iväg ett mail till dokumentarfilm@svt.se.

Hej!

Hur går jag till väga om jag har ett inköpsförslag på en dokumentär? Jag ser att ni har ett formulär för filmare på hemsidan men inte att man som privatperson kan ”önska” en redan producerad film?

Det gäller dokumentären Playing with FIRE av Scott Rieckens. FIRE-rörelsen är i ropet just nu och på uppgång i Sverige. Det märks också allt mer i media, inte bara från bloggar och sociala medier. I januari har det också kommit två böcker på samma tema; ”Ut ur Ekorrhjulet” av Maribel och Oskar Lindberg samt ”Jag lämnar Ekorrhjulet – ett liv utan lönearbete” av Åsa Axelsson.

Jag bifogar länken till trailern:


Tacksam för återkoppling, 

Idag kom mailsvaret från SVT efter lördagens gemensamma "kupp" i sociala medier:


"Tack. Jag skickar vidare till programinköp.
Ni verkar vara en hel rörelse som skickat önskemålet samtidigt".


Första känslan OMG OMG OMG, en hel rörelse, jag blir så glad och stolt. Jag blir också otroligt nyfiken på hur många mail SVT-dokumentär fick i helgen och hur många förfrågningar som behövs för att de på fullaste allvar ska överväga att ta in den?

Kan det vara så att SVT är vårt bästa hopp vad gäller att ta in "Playing with FIRE"??

Om du inte redan mailat från hushållets samtliga mailadresser (och jobbmailen) så får du gärna kopiera texten från mitt publicerade mail ovan och skicka till dokumentarfilm@svt.se. 

Fortsättning följer...

Kommentarer

 1. Rrryyyyys! OMGOMG it's happening baby!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaaa! På riktigt liksom! Du som har stenkoll på de sociala medierna, hur många på instagram och twitter hakade på? Såg att MI30 la ut något på twitter och han har 15 k följare. Funderar på hur många individer som kan ha nåtts av budskapet.

   Radera
  2. Herr IGMR står tårögd här på lönejobbet - vilken grej! Märk STÅR - sitta är det nya röka.

   Radera
  3. Ja vilken grej! Hur ska det firas OM de tar in den? Vågar inte jinxa med tankar om bubbel och gemensamma biovisningar i FIRE-communityt.

   Radera
  4. Haha IGMR. Jag minns för något år sedan då det kom någon ny rapport som sa att det var farligt att stå och jag njööööt av att gå runt och dela ut karbonkopior verbalt på mitt höj-och-sänkbara kontorslandskap. Okej det kanske inte var exakt FARLIGT att stå men den slog lite hål på stå-myten. Lite som att approchera en compulsive water drinker och säga att det inte finns något forskningsstöd för att det ska vara bra att bälga i sig vatten (tvärt om faktiskt, en kan dö av vattenförgiftning...)

   Radera
  5. Hade en kemilärare på universitetet som flamade alla för att vattenflaskorna stod uppradade på bänkarna. Hon hävdade att vattendrickar-trenden leder till för tidig inkontinens. Har inte grottat ned mig i ämnet själv men valde att tro på henne (av ren skräck, ingen vill ju vara 20 år och inkontinent).

   Jag hittade rapporten och Previas sammanfattning av den:
   "risken att drabbas av sjukdom var dubbelt så hög för en person som stod upp och arbetade jämfört med en som satt ned och arbetade. Anledningen var, enligt forskarna, att blodtrycket i venerna ökar när vi står länge vilket i sin tur ökar risken för hjärtsjukdom". OMG Herr IGMR, SÄTT DIG för bövelen!

   Radera
  6. Men he rr e guud. Jag sätter mig väl då. Alla vet ju att stå är det nya röka.

   Radera
  7. Haha, sen efter lunch idag blev stå det nya röka.

   Radera
 2. Och nej Simplicitas, jag vet inte så noga mer än att MI30 och FFF la ut på sina sociala medier och att rätt många av oss nappade på det och skrev. Lite kul att Petrusko erkände FIRE också, han har ju många följare av det mer traditionella slaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud vad bra! Can´t wait! :)

   Radera
  2. Jag som hade tänkt köra ett uppsamlingsrejs. Kanske ingen ide llr.

   Radera
  3. Jo det låter som en bra idé! :)

   Radera
 3. Detta är så roligt! The fire is spreading!

  SvaraRadera
 4. Riktigt kul, hoppas verkligen de köper in den. Fick också svar idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att de svarar på våra mail. Fick du samma svar som undertecknad? Funderar på om det är någon stackars administratör på SVT som sitter där med alla våra mail och gör copy paste svar.

   Radera
 5. Åh vad kul! Vill verkligen se filmen. Jag skrev på Netflix men inte till SVT. Ska genast hoppa in där också ��

  SvaraRadera
 6. Jag fick också svar idag från SVT! "Tack, jag skickar vidare till programinköp." en Mariana Engvall. Är också jäkligt nyfiken på hur många som skickade.
  ps/ det stod att man skulle maila dokumentarfilm@svt.se om man inte är filmare själv / ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Me too! Inget om någon utbredd rörelse, men likväl ett svar. /Frihetsmamman

   Radera
  2. Åh vad kul! Samma person svarade mig också.

   Radera
 7. Fick följande svar: "Tack. Jag skickar vidare till programinköp."

  /D

  SvaraRadera
 8. Ironiskt det vore om vårt bästa hopp är den statliga propagandakanalen som finansieras med vårt löneslavande XD

  https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg