Månadsrapport januari - sparande och "Lyxhelg" nästintill gratis

Nu har jag äntligen summerat hushållets inkomster för januari. Jag har sålt lite smågrejer på Tradera som genererat nästan 1 200 :-. Sellpyförsäljningen som jag skickade in för en månad sedan kommer snart ut till försäljning. 29 plagg blev det till slut, tre plagg blev ratade den här omgången. Utöver detta har jag lämnat in två kassar leksaker och kläder till en butik som driver kommisionsförsäljning. Där får man 40 % av försäljningspriset, det är ingen fantastisk business för egen del men det är ett smidigt sätt att bli av med utrensade kläder och leksaker på bulk. Det som inte sålts efter 60 dagar skänker de vidare till välgörenhet.

På inkomstsidan såg januari ut såhär:

Löner: 69 961 :-
Lön mystery shopping: 173 :-
Försäljningar: 1 195 :-
Barnbidrag: 4 480 :-

Inkomster totalt: 75 809 :-

Sparande: 46 500 :-
Sparkvot: 61 %

Det knepiga med vår ekonomi är att vi har mycket utlägg genom våra jobb. Det är både bränsle och annat som betalas med vårt gemensamma kreditkort. Därför blir alltid vår månatliga sparkvot lite missvisande eftersom utgifterna från förra månaden hamnar på efterföljande månads faktura. I den här månadens utgifter ingår ca 11 000 :- från december månads jobbutgifter. Hushållets sammanlagda utgifter landade på strax över 18 000 :-.

Helgen spenderades som en kombinationshelg med "kick-off tema". Vi hann med både beräkningar i excel, spamassage, dejt och som en j*vlig avrudning på den trevliga helgen - magsjuka för tre femtedelar av familjen. Den vita månaden (ja nästan i alla fall) firades av med en medhavd efterlängtad flaska Pol Roger på hotellrummet. Utöver middagen och bränsle har helgen varit helt gratis tack vare friskvårdspengar från våra jobb, hotellbonuspoäng (också intjänade under jobbresor) och en Swadd-kupong som vi köpte fika för. Vi unnade oss ett par drinkar i skybaren också.

Hoppas ni haft en skön helg!


Kommentarer

 1. Trevligt, i mitt tidigare jobb med mycket resande maximerade jag alltid refunder åtbäring + norweigan bonus vid bokning med flyg/tåg/hotell. Trevlig extra klirr i kassan vart det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Najs, alltid kul när det ger något tillbaka av att tvingas resa i tjänsten! Mitt jobb godkänner tyvärr inte bokningar via andra system än deras eget bokningsystem men flygbiljetter och hotel kan jag ändå samla bonuspoäng på. Dock inte ta det ytterligare ett steg genom refundsidor.

   Radera
 2. Ååh den drinken är fasligt god! Nu vet jag inte om du inte skriver namnet på restaurangen/hotellet för att vara anonym så det tänker inte jag heller göra men de gör sjukligt bra drinkar och härlig utsikt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var himla god! Nu var det mörkt och regingt när vi var där men annars tror jag att utsikten är riktigt härlig :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg