Jag använder handkräm i ansiktet och sparar massor

Dagens inlägg blir ett spartips. När jag växte upp brukade mamma klippa av sina handkrämstuber och sätta ihop igen när hon inte längre kunde klämma ut mer ur dem. Likaså med tandkrämen. När jag tänker efter så gjorde hon så här med allt som var på tub i badrumsskåpet. När hon fyllt på en tvålpump med re-fill tvål ställde hon in den till synes tomma förpackningen i duschen och fyllde den med lite vatten. På så sätt gick det att klämma ur ca två duschar till ur den. Eller ett skumbad.

Jag har anammat precis samma strategi. Det kan vara ganska förvånande hur länge man kan använda en hudkräm eller en tandkräm bara man klipper av den, efter att den "tagit slut". I vanliga fall brukar jag få ut ca en till två veckors användning av krämer och runt en veckas användning av tandkrämen. Förpackningar som är omöjliga att klippa av går oftast att ställa med toppen nedåt och på det sättet få ut mer. Deon brukar jag förvara upp och ned mot slutet och den går att använda flera dagar extra på det sättet.

Samma sak går att göra med ketchup, senap och andra såser på tub. Först ställer jag dem upp och ned, när det inte går att få ut mer så klipper jag av dem och det finns alltid mer kvar i dem.

Jag förbrukar ca två tuber av Lidl handkräm per år. Den används både som handkräm och ansiktskräm på morgonen. Till synes är den riktigt komplett då den innehåller både SPF 10, Q10 och antioxidanter. När jag klipper av tuberna får jag ut ca en månad extra varje år, som annars skulle slängts.

I och med mitt shoppingförbud kommer jag inte köpa någon ny handkräm från Lidl utan använda en lotion (också från Lidl) som ansiktskräm blandat med solkräm till vårkanten. Fru EB skrev ett jättebra inlägg om "Att gå från dyrt till billig finkem". Efter att ha läst det tipsade jag både min mor och min syster om att Lidls riktiga ansikskrämer fått bäst i test och nu har båda börjat med Ciens. Tidigare använde de båda två både Biotherm och Neostrata och de är jättenöjda med Lidls egna produkter.

Tidigare köpte jag den här dyra krämen för ca 10 000 kr/kg. Det märkliga är att jag inte märker någon skillnad alls på min hud. Jag har varken fått mer finnar, rynkor, brännskador på sommaren, blivit torrare eller vad som nu kan hända. Det verkar mirakulöst nog gå att använda dedikerad handkräm i fejset. Jag önskar att jag kommit på detta tidigare men man ska ju som bekant inte gråta över spilld mjölk.

Utöver handkräm i ansiktet använder jag vanlig tvål som sminkborttagningsmedel. Innan Eva tipsade mig om Ciens handtvål så använde jag Eldorados refill tvål. Nu har jag dock gått över till Ciens refill tvål och den fugerar utmärkt som både duschtvål, handtvål och ansiktstvätt. Den är också drygare än Eldorados refilltvål vilket hittills ser ut att spara in en månads tvålförbrukning per år.

Jag gillar verkligen hur minimaliserat mitt badrumsskåp har blivit de senaste åren. Istället för att ha flera olika sorters lotion, krämer och tvättprodukter räcker det faktiskt med en av varje, som dessutom kan ha flera funktioner.

Berätta gärna om era bästa frugala skönhetstips!


Kommentarer

  1. De tips jag hade att ge var de din mamma redan lärt dig! Men jag läste faktiskt "tandkräm" i din rubrik och tänkte att du var beredd att gå långt för att få fler läsare. ;)

    Men så kommer jag på att jag faktiskt använder tandkräm på/bredvid läppen om jag känner av att munsår är på g. Brukar fungera utmärkt att ta på på kvällen och morgonen därpå har man skrämt iväg det lite. På kvällen gör man samma procedur igen och om man inte fått död på det totalt kör man samma rutin igen. Grejen är att man inte behöver gå med det vita på dagtid och skämmas. Placebo kommer här snällt till din hjälp, bara du tror. /Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, men det hade inte varit helt osant. Jag använder faktiskt tandkräm på finnar. Då mognar de snabbare :) Jag har sett youtube-klipp på folk som gör olika "brygder" innehållandes tandkräm för att bli av med utstående leverfläckar och sjukt nog verkar det fungera.

      Radera
  2. Många smarta tips! Mitt bästa tips är att använda olivolja (eller annan vegetabilisk olja beroende på hur fet olja ens hudtyp vill ha) till all återfuktning - händer, läppar, ansikte, hår och resten av kroppen. Vi använder även en parfymfri fast olivtvål (bara olivolja + ev. några procent lagerbärsolja) till att tvätta händer och kropp - räcker hur länge som helst och återfuktar huden snarare än att torka ut den (vilket "vanlig" tvål ofta brukar göra). Annars har jag mest slutat använda massa saker som jag tidigare köpt i tron att de skulle motverka alla problem jag upplevde att jag hade (torr hud, fet hud, torrt hår, fett hår, platt hår, tunt hår, blek hy, bla, bla, bla, osv. ;)). Numera stylar jag aldrig håret utan tvättar det med olje- och örtbaserad hårtvål och låter det självtorka, sminkar mig bara när det händer något speciellt på jobbet eller är fest, vi klipper varandras hår, mm. Så skönt att slippa alla moment och produkter som bara bidrog till att öka missnöjet med hur jag såg ut och kostade massa pengar. Tillräcklig sömn och återfuktning kommer man långt med :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klokt, låter så härligt med alla naturprodukter! :) Varje förpackning jag kan stryka från badrumsskåpet ger enorm tillfredställelse. Gör du egen olivtvål? Jag har funderat på att göra egen tvål men snålat ur när jag sett hur dyra de separata ingredienserna är.

      Radera
    2. Eller hur, badrumsskåpet tar nog fortfarande hem vinsten som den galnaste rensningen här hemma! Jag har inte gjort tvål själv än, men skulle gärna testa nån gång. Tvivlarpå att det är något jag skulle vilja göra hela tiden dock.

      Vi brukar använda den här olivtvålen med 4% lagerbärsolja: https://www.jordklok.se/sv/articles/2.36.3782/lagertval-traditionell-aleppotval-1-32-lagerbarsolja-170-200-g?q=Lagertv%C3%A5l%20Traditionell%20Aleppotv%C3%A5l%20-%201-32%25%20lagerb%C3%A4rsolja%2C%20170-200%20g. Den räcker seriöst i över ett år för oss två..!

      Hårtvålen är inte ett dugg frugal men funkar bra på mitt hår så jag har inte letat vidare än: https://maliniratan.se/product/n%C3%A4ssla-bj%C3%B6rk. Extra dyr blir den om man inte orkar byta tvål i duschen utan använder den till kroppen också... ;)

      Radera
    3. Vilka tjusiga tvålar. Aleppotvålen lät ju spännande med sina antiseptiska egenskaper! 89:- DKK (!) Då börjar det nog bli lönt att göra egen tvål med samma ingredienser. Känns dock som att dessa ingredienser "Grön lera, Te & örtudrag från nässla & björk" kan bli svåra att hitta såhär års.

      Radera
  3. 100% ren kokosolja. Circa 50 kronor för en burk på ett halvt kilo. Lite dyrare om du köper ekologiskt. Ren kokos. Inga tillsatser, inga parabener, ingen alkohol, inga färgämnen eller annat skräp. 100% från naturen. Funkar för kropp, ansikte, händer, hårinpackning (Miss KPK tipsar;) och matlagning. Med andra ord, kokosolja is the shit and all the shit you need!

    Mvh / K
    http://kollpakontot.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Koll på kontot! Jag har också eklogisk kokosolja hemma. Använder den som nagelbandskräm på kvällarna men jag tycker att den går in lite dåligt. Det brukar alltid sluta med att händerna dryper av kokosolja och så får jag smörja in både man och barn med den (inte för att det är fel i sig). 1 krm verkar räcka. Kör du bara kokosolja? Till ansiktet och så också?

      Radera
    2. Jag la till din blogg i läslistan btw :)

      Radera
    3. Jajjemän! Använder den till allt, speciellt till ansiktet. Håller med om att den inte går in så snabbt, men det gäller att inte ta för mycket. Ett kryddmått är mer än tillräckligt. Tycker det blir mycket godare vid matlagning än olivolja, dessutom pallar den mycket högre temperatur än olja utan att bli förstörd och innehåller 0% kolesterol. Ha ha, jag låter som värsta försäljaren. Smeta på!
      Jag uppdaterar blogglistan omgående:)

      Mvh / K
      http://kollpakontot.blogspot.com/

      Radera
    4. Det får bli "next level" av utrensning i badrumsskåpet. Kokosolja till ALLT :) Tack!

      Radera
    5. Om man blandar lika delar (lätt smält) kokosolja och bikarbonat har man fungerande deo också. Man kan lägg i lite potatismjöl också om man inte vill ha för stor andel bikarbonat. Den kan vara väl brännande i känsliga armhålor. När man blandat ihop smeten bör man låta den stå och stelna några timmar innan första användning.

      Stoppar dock inte svettning, vilket är sunt, men tar definitivt bort lukt då bakterier inte trivs i sällskap med bikarbonat. Använde detta under en längre period tidigare. Effekten var att svetten minskade och den vanliga deon "rensades ut" så att armhålorna kändes avgiftade och ej längre blockerade. /Eva

      Radera
    6. Jag vill också tipsa om kokosolja, jag har det till allt som nämnts plus att jag värmer den och gör hotoil hårinpackning på mig själv och att jag har den i topparna på ungarnas elektriska/frissiga hår.

      Radera
    7. @Eva, låter intressant med hemmagjord deo. Det får bli något att testa i framtiden. Använder du den till vardags?

      @Unknown, hur värmer du den? Och till vilken temperatur?

      Radera
    8. Jag använder oftast vanlig deo när jag lönearbetar, men annars kokosoljedeon. Men om man har jobb där man är lika tillfreds som hemma funkar det för vanliga arbetsdagar också. /Eva

      Radera
    9. Ja det kan jag förstå. Vill minnas att de där ekologiska deodoranterna var rätt "milda". Jag hade kollegor som använde det för ca 10 år sedan och de luktade alltid svett tråkigt nog. Hemmagjord kokosdeo = helgdeo med andra ord :)

      Radera
  4. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler men jag bestämde mig för att försöka och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra under dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skickar du ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 och du kommer att få det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

    SvaraRadera
  5. Godvänner, jag heter Andrea Maria, från Stockholm, jag är sjuksköterska på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Sverige. Jag är gift i mer än 6 år med två barn, mitt förhållande till Andrea, min man, var till en början söt, romantisk och blev senare till en mardröm fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter ett sätt att få en snabb skilsmässa, vi blev uppdelade för 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek. Jag älskade min man så mycket. Jag vill inte förlora honom till en annan dam. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa mot mig längre ... Jag ville bara att han skulle vara hemma för att älska mig för alltid. Jag förklarade min situation för en vän på jobbet, min vän Jennifer hon berättade för mig att snarare kontakta hjälp av en kärleksstiftare som heter Dr.Oduduwa från afrikana nation med magisk kärlek spell del bön för att återvända tillbaka ex love, att han har kraftfull begåvad charm för att få tillbaka kärlek och förtroende i alla trasiga äktenskap eller trasiga kärleksförhållanden, jag trodde och provade och det fungerar för mig, jag skickar e-postmeddelande till Dr.Oduduwa via hans personliga mailkontakt nedan;
     {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}.

    SvaraRadera
  6. Hej alla jag är Valentina och är här för att dela det underbara arbete som Dr ODION gjorde för mig. Efter 5 år i äktenskap med min man med 2 barn började min man vara konstig och gå ut med andra damer och visade mig kallt kärlek, vid flera tillfällen hotar han att skiljas från mig om jag vågar fråga honom om hans affär med andra damer, jag var helt förstörd och förvirrad tills en gammal vän till mig berättade för mig om en stavagare på internet som heter Dr ODION som hjälper människor med relation och äktenskapsproblem genom kärlekens magt, till att börja med tvivlade jag på om det någonsin existerar men beslutade att prova, när jag kontaktade honom, hjälpte han mig att kasta en kärleksförtrollning och inom 48 timmar kom min man tillbaka till mig och började be om ursäkt, nu har han slutat gå ut med andra damer och hans med mig på gott och riktigt. Kontakta den här stora kärleksförstärkaren för ditt förhållande eller äktenskapsproblem som ska lösas idag via e-post: (drodion60@yandex.com) eller så kan du också appa honom på +2349060503921.

    SvaraRadera
  7. Godvänner, jag heter Anna Sjoberg, från Stockholm, jag är läkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Sverige. Jag är gift i över 6 år med två barn, mitt förhållande till Sjoberg, min man var till en början söt, romantisk och senare blev mardröm fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskar på mig och letade efter ett sätt att få en snabb skilsmässa, vi uppbruten före 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek. Jag älskade min man så mycket. Jag vill inte förlora honom till en annan dam. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa mot mig längre .. Jag ville bara att han skulle vara hemma för att älska mig för alltid. Jag förklarade min situation för en vän på jobbet, min vän Jennifer hon berättade för mig att snarare kontakta hjälp av en kärleksstiftare som heter Dr.Oduduwa från afrikana nation med magisk kärlek spell del bön för att återvända tillbaka ex love, att han har kraftfull begåvad charm för att få tillbaka kärlek och förtroende i alla trasiga äktenskap eller trasiga kärleksförhållanden, jag trodde och provade och det fungerar för mig, jag skickar e-postmeddelande till Dr.Oduduwa via hans personliga mailkontakt nedan;
     {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}.

    Dr.Oduduwa svarade på mitt meddelande, han sa att kan hjälpa till att få tillbaka min ex kärleksman med omedelbar charm kärleksdel på två dagar, jag var mycket glad att hitta den här mannen som hjälpte mig, jag följde alla hans instruktioner noggrant steg för- stegböner och besvär som jag själv gjorde i mitt hus med ljus på natten. Oduduwa berätta allt jag kan göra hemma under nattbönerna älskar stavningsprocessen. Jag gjorde allt enligt anvisningarna. det började fungera för mig eftersom jag inom några timmar senare fick ett telefonsamtal från min man, jag var så förvånad och chockad eftersom han har slutat ringa eller skicka meddelanden till mig sedan de senaste 3 månaderna, nu gör jag omedelbart en kärlek stavningsböner min make Andrea kom hem för att be om ursäkt för mig, jag är så glad över hur kärleksdel fungerar positivt på min man inom 2 dagar han är hemma. Just nu lever min man och jag båda lyckligt tillsammans i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag är glad åt den stora mannen Dr.Oduduwa för hans begåvade talanger. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa.
    Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som vill återställa förlorade kärleksförhållanden eller kärleksförhållanden för att hitta verklig kärlekspartner.
    dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

    SvaraRadera
  8. Hej god dag.

    Jag är här för att hjälpa dig lösa dina andliga och fysiska problem med hjälp av de förfäder krafter som jag verkligen ärvt från min farfar. Jag kan hjälpa dig att återförenas med ditt ex, återställa dina äktenskapsproblem, bota för HIV {AIDS} och alla typer av sjukdomar, jag kan också hjälpa dig att återfå din förlorade älskare och också kassera följande stavningar som skilsmässa, äktenskapspell, bindande stavform, sluta med fusk, skyddsform, hämnd och dödsstava. Du kan kontakta min e-post idag via: okosunhomeofsolution@gmail.com eller whatsapp +2348159058141

    SvaraRadera
  9. Hej god dag.

    Jag är här för att hjälpa dig lösa dina andliga och fysiska problem med hjälp av de förfäder krafter som jag verkligen ärvt från min farfar. Jag kan hjälpa dig att återförenas med ditt ex, återställa dina äktenskapsproblem, bota för HIV {AIDS} och alla typer av sjukdomar, jag kan också hjälpa dig att återfå din förlorade älskare och också kassera följande stavningar som skilsmässa, äktenskapspell, bindande stavform, sluta med fusk, skyddsform, hämnd och dödsstava. Du kan kontakta min e-post idag via: okosunhomeofsolution@gmail.com eller whatsapp +2348159058141

    SvaraRadera
  10. Hej vänner, jag talar uppriktigt ... det kräver hårt arbete, engagemang och engagemang för att göra ett framgångsrikt äktenskapsförhållande varaktigt under en livstid, här är mina sanna levande vittnesbörd om gudomliga bevis till god magisk kärlek spell lösning jag fick från Dr.oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) kärleksläkardoktorn, som hjälpte mig att återställa mitt äktenskap från separationen för några dagar sedan. Mitt namn är Jehona Bekteshi från Stockholm. Efter så mycket kärlek i relation med min make i mer än fyra års äktenskap slutade han mig och han tappade mitt hjärta. Jag gjorde allt för att få honom tillbaka, jag har kontaktkommunikation med några andra spellcaster online men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, jag frågade honom med allt jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog för mig att jag föredrar att kontakta en riktig stavmästare som kunde hjälpa mig att kasta en magisk kärlekskarm för att föra min man hem, men jag är den typ som aldrig tänkt på magisk charm kunde Hjälp, jag hade inget annat val än att prova, jag skickar ett meddelande till Dr.oduduwa e-postadress jag kopierade från en vänner bloggsida postade stavkrasch och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar som min ex make man kommer att återvända till mig innan tre dagar är förbi, Dr.Oduduwa hjälpa mig kastade förtrollningen magiska kärlek spell med användning av foton bild och namn jag skickade till honom och förvånansvärt under den andra dagen, det var runt 04:00. Min ex man ringde mig på mobiltelefon för att be om ursäkt för mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtal och allt han sa var att han var så ledsen för allt gjort fel för att skada mig att han var mycket ångerfull och omvände sig, nu vill han ha mig att återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom vilket var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon vet att jag har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med en snabb, snabb lösning för att få tillbaka min kärleksman hem, allt mitt problem är över.
    Alla som går igenom relationskris eller svårigheter måste skicka meddelande till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat kärlekskrisen som följer; ...
    Kärlek magiska trollformler ring för att hitta sann kärlek
    magisk kärlek återvända stava böner för att föra tillbaka ex kärlekspartner
    Skilsmässor (talisman ring för kärlek dominans och kärlek kraft)
    Anslutning till nya find love trollformler
    Örter och rötter botar mot cancer / HIV-stavning.
    Uppdelningsförhållanden Staver
    Att föra tillbaka en tidigare älskande pojkvän med ljusstake bön
    Du vill bli befordrad på kontoret / Lottery spell magisk ring
    Du måste tillfredsställa din fru på sexbädden (älskar superkraft)
    Dr.Oduduwa kärlek stavning incantation bön är praktisk och du kan förstå varje steg för att få kärlek spell fungera. det finns inga avgifter i samband med böner om du har problem för en hållbar lösning, skicka ett meddelande till honom via; dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

    SvaraRadera
  11. HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besökte ett forum här på internet den 20 AUGUSTI 2020, och jag såg ett underbart vittnesbörd om den här kraftfulla och stora trollformeln som heter Priest Mompha på forumet..Jag trodde aldrig det, för jag har aldrig hört eller lärt mig någonting om magi förut .. Inte en själ skulle ha kunnat påverka mig om magiska trollformler, inte förrän Priest Mompha gjorde det för mig och återställde mitt äktenskap på 8 år tillbaka till mig och tog med min make tillbaka till mig under samma 48 timmar precis som jag läste på internet..Jag blev verkligen förvånad och chockad när min man knäböjde och bad om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka .. Jag är verkligen brist på uttryck, och jag inte ' Jag vet inte hur mycket jag ska förmedla min uppskattning till dig Präst Mompha, du är en Gud som skickas till mig och hela min familj .. Och nu är jag en glad kvinna än en gång

    E-post: chefpriestmompha@gmail.com
    WhatsApp: + 62-852-7546-3810

    SvaraRadera
  12. Kontakta den mest ärliga och kraftfulla trollformaren som heter Dr Isikolo som hjälpte mig så kommer han att göra detsamma för dig.
    Jag heter Marie Cedergren och allt för gott, jag uppskattar Dr Isikolo som hjälpte mig med sina stora krafter att återställa mitt hem och den lycka jag delade med min man och det är verkligen något jag är evigt tacksam för. Det hände att jag var hjälplös och nedslagen i nästan ett år när min man lämnade mig på grund av äktenskapliga problem som vi stötte på. Jag gjorde allt jag kunde för att rädda mitt äktenskap och ingenting fungerade förrän DR ISIKOLO kom till min räddning. Han hjälpte mig och kärleken och lyckan jag delade med min man återställdes och mer fantastiskt. Jag vet att det låter konstigt om han verkligen kan hjälpa någon, men han är 100% garanterad att inte göra dig besviken när han försäkrar dig om att ha önskat resultat efter 48 timmar. Han kan hjälpa dig också om du är villig att ge honom chansen att göra det. mejla honom nu via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg