Länktips! Minimalism och FIRE + hur du gör egna frugala snacks

Jag älskar att konsumera all media som finns på området FIRE, minimalism, privatekonomi och självhushållning. Förutom bloggar så lyssnar jag på poddar och söker med jämna mellanrum av Youtube där det ibland dyker upp ett och annat intressant. Utöver det har jag scannat Netflix på området och hittat ett par sevärda program.

Det här är absolut ingen reklam för Netflix men jag tänker att antagligen så har man det eller så kan man signa upp sig för en sån där gratismånad och sedan säga upp det.

"Konsten att städa med Marie Kondo" är en ny serie där Marie Kondo rensar ut prylar hemma hos familjer. Jag har sett de tre första avsnitten och ser fram emot att se resterande fem avsnitt. Det är himla tillfredställande att se när folk får mer ordning i sina liv. Fru EB kommer köra  "Kondo Söndag" och analysera ett avsnitt i veckan på bloggen.

"Minimalism a documentary about the important things", dokumentärfilmen om "The Minimalists" Joshua Fields Milburn och Ryan Nicodemus. Feelgood-dokumentär som efterlämnar en härlig känsla och tankar kring vad som verkligen är viktigt.

På Youtube har jag nyligen hittat dessa klipp om man inte kan få nog av MMM eller Frugalwoods.

För att få ut ännu mer av upplevelsen rekommenderar jag att du gör några riktigt enkla, nyttiga och frugala snacks! Någon som testat att rosta kikärtor och edamamebönor? Eller andra bönor för den delen?

Torkade kokta kikärtor ger lite drygt 12 g fiber per 100 g (dvs nästan halva rek dagliga intaget av fibrer), dessutom är kikärtor förhållandevis kalorisnålt med ca 130 kcal/ 100 g (vilket väl passar i januari??). Använder du bara kikärtor och rostar dem så kostar en portion enbart ett par kronor. Inkluderar du fina gröna edamamebönor i snacksblandningen så får du lägga till ca 10 kr.

Såhär gör du:

Lägg kokade kikärtor och edamamebönor i en skål.
Tillsätt någon msk rapsolja, en-två pressade vitlöksklyftor och flingsalt.
Vill du ha en het blandning så tillsätter du någon droppe tabasco, cayennepeppar eller chilipulver.
Blanda runt ordentligt.
Fördela ut blandningen på en bakplåtspapperklädd plåt.
In i ugnen på 200-250 grader i 30-40 minuter. Man får passa dem lite. Jag har en gammal och dålig ugn så min plåt behöver oftast stå inne lite längre.


Önskar er en riktigt mysig lördag!

Kommentarer

 1. Det där såg göttigt ut. Jag får nog avsluta HBO en månad och gratisanmäla en månad Netflix på bloggmailen (min och fruns privata redan använda). Consumed verkar ju också vara sevärt på ett Lyxfällanaktigt sätt.

  Var huserar ni i landet förresten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är så gott och så himla nyttigt! Vi kör ett liknande upplägg. Varvar Netflix/Viaplay. Har sett Consumed, det var helt ok att slökolla på men Marie Kondo är snäppet trevligare.

   Inte så långt från er skulle jag tro!

   Radera
  2. Intressant! Vi funderar på en liten träff i skåneland i vår...

   Radera
  3. Yay vad kul! Nära och bra (75 % av släkten bor i Malmö) , maila mig när ni har ett datum! :D

   Radera
  4. Vi har ett datum ish men var hittar man denna mejladress? Jag har leeeetat och leeeetat.

   Radera
  5. Hm, trodde man skulle hitta den på påfågelögat men jag får kika närmare på det. Här är mailadressen: the.simplicitas@gmail.com :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg