Veckorapport vecka 2 - försäljningar, Mystery shopping och gratis bio

Den här veckan har jobbet dragit igång på allvar. På ett sätt kan jag tycka att det är skönt att komma in i rutiner igen samtidigt som det är tråkigt att inte umgås med familjen om dagarna.

Idag kan jag också sammafatta försäljningar via Tradera och deras januarikampanj "FELKLAPP18". Jag brukar alltid spara prylar och kläder att sälja till just den här kampanjen för att maximera annonskostnadsrabatten med 50 %. Denna gången sålde jag saker för 892 :-.

Sellpyförsäljningen har inte kommit igång ännu. Det var otroligt skönt att rensa ut men kolla in mängden galgar som har frigjorts! Drygt 60 st! Alla som blev över är inte ens med på bild. Tänk vad onödigt mycket kläder vi bara förvarat i garderoben och hur onödigt det är att köpa mer förvaring enbart för att få plats med alla kläder.

En tvättäkta minimalist hade antaligen bara slängt eller skänkt galgarna. Fast nu tänker jag att vi lika gärna kan förvara dem hemma tills barnen behöver dem i framtiden. Det är inte så många år innan äldsta barnet flyttar hemifrån.

Mystery shoppingen den här veckan bestod i ett Apoteksbesök och ett Systembolagsbesök. Betalningen var 120 :-  respektive 125 :- / besök. Jag passade på att hjälpa en äldre anhörig att hämta ut ett recept. Den totala tidsåtgången var ca 60 minuter inklusive förberedelse, tid inne på apoteket/bolaget och efterrapportering. Max 30 minuter kan jag tänka mig att lägga per uppdrag. Hittills har jag genomfört (från start) sju uppdrag och har knappt dragit in 1000:-. Om jag ska nå målet med en extrainkomst från Mystery Shopping på 4000:- för i år så återstår ca 25 besök med en genomsnittlig lön på 120 :- per uppdrag. Det betyder att jag måste genomföra 2-3 besök per månad. Det känns rätt mycket med tanke på mitt i dagsläget hektiska schema.

I övrigt vad gäller shoppingförbudet så har det flutit på fint. Jag har endast veckohandlat för 531 :-. Veckohandlingen gick på lite mer än jag önskar i och med frysutrensningen. Anledningen är att jag måste kalla in mormor och morfar som barnvakter i nästa vecka då undertecknad tvingas åka på en tredagars tillställning med kollegor.

Det har blivit två inköp till hushållet dock. Hjullagret på en av bilarna har gått sönder så maken beställde nytt för ett par hundralappar. I och med att han gör jobbet själv så stannar kostnanden där men på verkstad kostar ett sånt byte mellan 3-5k / hjul (omg!). Nya vinterdäck blev vi tvungna att införskaffa också...

I helgen gick jag med barnen på bio, efter att ha sett det här inlägget hos gratisprinsessan. Både jag och maken signade upp oss och fick biokoder. Ett av barnen hade ett presentkort sedan tidigare så jag betalade inte en spänn för biobesöket. Om ni inte redan hittat till hennes blogg så kan jag varmt rekommendera den. Jag brukar surfa in där ibland och har tagit del av fina erbjudanden som en gratis kökets box, prover på crémer, gratis Kalle Anka-prenumeration och nu två gratis biobiljetter. Har man inte shoppingförbud så finns det ofta schyssta rabattlänkar och koder att använda om man nu ändå behöver handla nåt. Bara ett tips, ingen reklam.

Du kanske har en liknande sida att tipsa om?

Kommentarer

 1. Gratisprinsessan låter toppen, det måste jag kolla in! Varit lite frånvarande under helgerna men tror jag läst ikapp din blogg nu :) Imponerad över alla siffror, ni verkar ha bra koll. Har själv bara haft koll på kronan under en kortare tid så svårt att summera exakt. Låter kul med mystery shopping, hur gör en för att bli en sån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mystery shopping är superlätt att signa upp sig för, jag kör samma som IGMR. Daymaker och Betterbusiness, jag tycker att Daymaker är bättre då de betalar milersättning. IGMR skrev ett inlägg om sin Mystery shopping idag:

   https://iblandgormanratt.blogspot.com/2019/01/herr-igmr-hackar-mysteryshoppingen.html

   Radera
 2. Vi fick en ofrivillig shopping ban då jag råkade spara för mycket. Tänkte inte på att en massa räkningar drogs någon dag in i januari. Helt plötsligt hade vi noll på lönekontot. Stolt som jag är tog jag inte från vår buffert utan la ut ett gäng saker på lokala facebookgruppen och fick in en tusing, drygt. La även upp några auktioner på Tradera och vips har vi pengar till löning och barnbidrag.

  Själv ska jag köra en Renault imorgon, en Mini på Fredag och även hinna med Rusta på onsdag. Det är för mycket och jag måste dra ner detta lite...

  Snyggt med hjullagret. Jag gör en del själv på bilen med service och så. Hjullager vet jag dock inte om jag gett mig på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Najs med lite extra försäljningar. Det skulle vara otroligt tråkigt att behöva föra tillbaka pengar från sparkontot. Känns principiellt fel.

   Omg, det lät väldigt späckat. Jag tog också på mig för många uppdrag. Det blir lite väl mycket logistik för väldigt lite deg så jag kommer ta max en i veckan framöver.

   Tack, måste ge det till maken alltså, han är otroligt driftig vad gäller lagningar av bilarna och det sparar stora summor. Syrran behövde göra samma byte på sin audi och det gick på 5 k per hjul. Trots att bara ett hjullager var trasigt så bytte bilmeken alla runt om "när han ändå var igång" (!!)

   Radera
 3. "Det var otroligt skönt att rensa ut men kolla in mängden galgar som har frigjorts! Drygt 60 st! " You crazy bitch! Helt otroligt. Ni måste ha stor garderob, jag skulle inte få plats med dessa galgar ens om jag försökte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja vårt "dressingroom" in the making är ungefär i storlek med en mindre storstadslägenhet. Är fortfarande dumbstruck över hur mycket kläder vi bara förvarat helt i onödan.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg