Playing with FIRE dokumentären - FinCon 2018 som fredagsunderhållning

Idag är en sån där VOB-dag här hemma. Jag jobbar med laptopen i soffan och minstingen sover bredvid. När jag ändå är hemma mitt på blanka dagen så ser jag till att få lite tid till bloggar och annat kul på youtube.

Om du som jag älskar att konsumera allt FIRE-relaterat och också är lite svältfödd på rörliga visuella intryck rörande FIRE på teve, så kan jag tipsa om det här youtube-klippet från FinCon 2018. De amerikanska FIRE-kändisarna diskuterar FIRE och dokumentären Playing with FIRE (som jag lite förutsätter att vi alla ser fram emot att se). Hittar fortfarande inget release-datum dock.

Borde vi inte ha ett liknande årligt återkommande event som FinCon i Sverige? Någon som är sugen på den bollen? Just putting it out there. 

Jag har lämnat ett inköpsförslag hos mitt lokala bibliotek vad gäller boken Playing with FIRE av Scott Rieckens (en av huvudpersonerna i dokumentären). Får se om detta blir det första inköpsförslaget biblioteket kommer att avslå...

Fixa lite frugala snacks till din "lönecava" och bänka dig framför tuben. Löningsdagen till ära föreslår jag att du poppar dig en rejäl gryta popcorn (lyxa inte till det med micro-pop för 4:- påsen ;-) ). Samma mängd färdigpoppade grytpopcorn kostar ca 1 :- .

Önskar er en riktigt mysig löningsdag!

Kommentarer

 1. Du slipper dessutom härdfetter med grytpopp. Är helt inne på din linje med FISWE CON. Det hade varit en given happening i min bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! Det är även nyttigare med grytpopcorn :)

   Det finns heller ingen svensk FIRE-pod. Finns lite att ta tag i för den som känner sig manad. Det närmaste ett FinCon vi kan komma i Sverige kanske är Spiltans årsstämma?

   Radera
  2. hallå, nu måste ni ju beskriva exakt hur man går tillväga för att få till grytpopcornen. Har stört mig rejält på att jag inte får till det.. =)

   Radera
  3. Haha, absolut.
   1. Ta en stor gryta.
   2. Täck botten med rapsolja (inte olivolja, rapsolja har bättre stekegenskaper och tål högre temperaturer).
   3. Täck botten med ett lager popcorn och sätt på locket.
   4. Dra på högsta värmen.
   5. Ganska snart börjar det poppa rejält, skaka om lite då och då och sänk temperaturen så att inte popcornen i botten blir brända.
   6. När pop-frekvensen börjar avta så ställer du bara av grytan från plattan.

   Vill du ha smörade popcorn så kan du ringla över lite flytande margarin + sätta på locket och skaka om. Salta och klart!

   Radera
  4. Får du popcorn över så kan du vacumförpacka dem i en plastpåse så håller de sig till dagen efter utan att bli sega :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg