Veckorapport vecka 1- Shoppingförbud, januariutmaningen och Mystery shopping

Hittills har det inte varit några större problem att ha shoppingförbud. Det höll ju på att gå illa första dagen med eltandborsten men då räddade ju maken situationen omgående. Jag har dock veckohandlat på Lidl och kalaset gick då på 415:-. Detta är inklusive både diskmedelstabletter, blöjor till minstingen, Ciens olivtvål och ett sexpack 1,5 liters Freeway zero cola (något "kul" att dricka behövdes eftersom vi kör vit månad i januari). Eva tipsade om olivtvålen i kommentarsfältet och trots att den är hela 2:- dyrare per liter än Eldorados (som jag kört på tidigare) så slog jag till. Vi förbrukar ca 1 liter av Eldorados flytande refilltvål i månaden men nackdelen är att den är så rinning och odryg. Hoppas att Cien-tvålen är drygare. Någon som jämfört?

Inspirerad av StudentenA som kommenterade i inlägget om bästa frugala nyårsbubblet (fick flera bra tips där, tack!) så kör vi nu en vit månad i januari. Det känns vettigt av flera anledningar, dels så blev det mycket alkohol från jul till nyår och sedan känns det inte fel att boosta sparandet i januari med ytterligare restriktioner.

Ironiskt nog så har jag fått fyra uppdrag som Mystery shopper på Systembolaget. Tre har jag genomfört i veckan och ett återstår. Ersättningen är inte fantastisk men jag har passat på att göra dessa små uppdrag när jag ändå måste veckohandla och göra ärenden.

Betalningen var 125 :- per besök och då ingick ett varuköp på ca 80 kr. Dvs efter skatt motsvarar betalningen i princip den flaskan jag köpte. Jag passade på att köpa cavan Pata Negra som StudentenA tipsade om och ett par andra viner som jag redan vet är bra. Tid per uppdrag var ca 25
Bilden visar resultatet av ca 1,5 timmes jobb. 
minuter om jag inkluderar förberedelse, besöket i butik och efterrapportering. Maken tyckte inte att det var värt tiden men jag har inte bestämt mig än. 
Visst, jag kan hålla med honom om att tid är pengar, men hittills är Mystery shoppingen ett sådant projekt som känns ganska kul och annorlunda gentemot mitt vanliga jobb.
Nåväl, i och med "den vita månaden januari", så är alltså alkoholkonsumtionen för februari redan betald och klar tack vare lite sidehustles. Det känns ändå bra i snålsjälen.

Vad gäller januariutmaningen, att äta ur frysen, så jobbar vi på och frysen är redan mer överskådlig.

Veckans meny blev:

Ost-och skinkpaj
Tex-mex soppa
Kikärts- och edamameböne snacks
Prinskorv med bröd
Räkpasta med sweet chili
Prinskorv med potatisgratäng
Pannkakor
Köttfärsås med egen tomatsås + olika pastasorter

Allt har varit gott, billigt och det mesta har varit nyttigt.

Passar ni också på att snåla lite extra i januari? 


Kommentarer

 1. Vi snålar järnet eftersom jag helt enkelt räknade fel och sparade för mycket. Att det skulle dras en massa räkningar efter nyår...

  I em ska jag på JMs stora visningsdag. 350 kr är rätt ok.

  Gällande tvål kör vi Lidls duschcreme i storflaska. Billigt och luktar gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, typiskt, känner igen det där. Ibland slår "sparivern" till och man är för snabb på överföringsknappen.

   Måste säga att jag e lite avis på dina "högavlönade uppdrag". Har inte lyckats få nåt sånt riktigt bra än. 350 :- är ju riktigt bra extracash. Kul!

   Har inte testat den. Kör ni den som refill i handpumpflaskor också?

   Radera
  2. Tvålen: Yes vi kör den som refill i handpumpar. Vi köpte för många år sedan handpumpar från Muji som ser lika fina ut nu. De och vissa finpumpflaskor fyller vi med duschtvål.

   Häromdagen hade vi en vän på besök som gillar exklusiva saker. Hon råkade ta fel pump i köket och tvättade händerna med diskmedel varpå hon utbrast "oj vaaaar har ni köpt denna tvål som luktar såååå gott". Det var Willys billighets med havsbrisdoft...

   Radera
  3. Så bra att ni redan har snygga tvålflaskor. Jag hade snygga tvålflaskor i porslin men när de äldsta barnen var i fyra-fem årsåldern så lyckades de krossa flaskor på löpande band så nu har jag gett upp och fyller på med refill i plastflaskor tills minstingen uppnått skolåldern...

   Haha! Najs! Alltid kul att kunna överraska någon :D

   Radera
 2. Låter som en bra vecka!

  Måste ta o sätta igång med Mystery Shopping nu känner jag, väldigt FI-compliant. Siffrorna blir ännu bättre för min del också då jag har lägre inkomst! Kul även att få alkoholen för februari avbockad, berätta gärna i februari om 69kronors cavan faller er i smaken! :)
  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Indeed! Signa upp dig på Daymaker och Betterbusiness. Daymaker är lite bättre tycker jag då de i stort sett alltid betalar ut milersättning och desutom ersätter de varuköp. På Betterbusiness så ingår ofta varuköpet i lönen (vilket som i bolagets fall i stort sett blir ett nollsummespel/ du får vinet som ersättning typ om man nu inte lämnar tillbaka det, but come on vem gör det!...)

   Återigen, tack för tipset, jag ser fram emot att testa den i februari! Hur går det med din egen vita månad btw?

   Radera
  2. Det går bra, tack för frågan!

   Jag har druckit 1 33cl 0,4% alk öl så det känns rätt bra faktiskt, plånboken tackar mig också :D
   /A

   Radera
  3. Well done! Haha ja det är dubbelt positivt :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg