Veckorapport vecka 3 - "årets fattigaste dag"

Den här veckan har det inte blivit mycket tid över till bloggen. Jag har spenderat större delen av veckan med jobbet på en konferensanläggning. Ekonomiska fördelar med att resa mycket i jobbet är traktamentet och att få äta god utemat. Annars är det allt annat än glamouröst. Jag får slita för min lön och bonus. Den här veckan kan jag summera antalet jobbade timmar mån-fre till 57 hela timmar. Då jobbade jag också hela helgen inför konferensen eftersom min chef ringde efter lunch på fredagen och bad undertecknad att hålla två föredrag...Nåväl, nog gnällt om detta.

Ett par timmar efter sista konferensfikat samlades några av kollegorna på flygplatsen. I samtliga biljetter ingick mat på planet och det var ett par timmar kvar tills avgång. Då börjar flera av kollegorna kolla runt efter mat på flygplatsen och köper (!) överprisade wraps och drickor. Själv hade jag tagit med mig en frukt och två riskakor från konferensanläggningens eftermiddagsfika och nöjde mig med det tills flygplansmaten serverades. Nu har jag inte köpt någon mat (eller annat för den delen heller) på en flygplats på säkert fem år, men det som stör mig är att jag alltid är törstig eftersom jag är alldeles för snål för att köpa det överprisade flygplatsvattnet. Det  finns heller inte vattenmuggar på toaletterna. Givetvis vill de styra folk till att köpa vatten för 42:- i flygplatsshoppen. Finns det någon typ av ihopfällbara muggar som man kan ha i handväskan som inte räknas som "behållare", = slängd i säkerhetskontrollen? 

Lite extrapengar har kommit in denna veckan från Traderaförsäljningar men januari känns rätt avslagen. Det blir liksom ingen budgivning och det kanske har att göra med "årets fattigaste dag" som är idag. Totalt blev det 123 :- på Tradera denna vecka.

Frysutrensningen har gått riktigt bra och nu återstår inte mycket i frysen alls. Kvar finns frysta ägg, spenat, lite räkor, 3 L tomater och lite annat smått och gott. Veckohandlingen gick på knappt 300 :- så jag är nöjd. Hittade 8 L mjölk till 50% . Kommande vecka får därför bli mycket ägg+mjölkmat. 


Kommentarer

 1. En hopfällbar kåsa, kanske? Annars ska det väl gå utmärkt att ta med sig en tom plastflaska genom säkerhetskontrollen? Har för mig att jag läst att många gör det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, ja en kåsa kanske fungerar. De kanske har släppt på säkerhetsreglerna. Jag har inte försökt att ta med en tom vattenflaska sedan jag fick slänga en shaker en gång pga av att den "var större än 100 ml" . Detta trots att shakern var tom.

   Radera
 2. Svar ja! Jag har alltid en vattenflaska med mig till flygplatsen. Går antingen på toaletten och häller ut vattnet innan man ska gå igenom kontrollen alternativt dricker upp det så flaskan är tom. Väl igenom säkerhetskontrollen är det bara fylla den igen :)

  En reflektion angående flygplatser, kan flygplatser överlag vara en av de värsta ställena att vara på? Mycket folk som oftast är sjukt stressade, dyrt exakt överallt, ständiga meddelanden från flygplatsen om att det är onboarding och "last call" för en Mr Andersson som kommer att missa flyget.

  Bästa sättet att hacka flygplatsen: medhavd matsäck, flyg själv utan sällskap om möjligt, noise cancelling hörlurar, flygbiljetten nerladdad som QR-kod på mobilen och handbagage om möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om tre stycken vittnar om att det nu för tiden går att ta med tomma vattenflaskor med genom säkerhetskontrollen så måste jag testa. Är fortfarande lite bitter över den shaker jag fick slänga för ca 10 år sedan på en inriksflygning och har sedan dess inte försökt..

   Kloka tips, flygplatser är hemska tillhåll!

   Radera
 3. Jag lärde mig att ta med mig flaska när jag började flyga med barn. Hade med mig vatten till barnet alltid och någon gång tvingade personalen mig att slänga innehållet. Tror det var i Sverige faktiskt och då sa de att det ju "bara var att fylla på den på toan". Så nu tar vi alltid med oss vanliga sportflaskor. Inga problem alls! Det händer att jag unnar mig en läsk från taxfreen ändå eller att en flaska inte räcker och vi köper på planet, men oftast duger det utmärkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar mindre bra på flygplatser där det bara finns varmvatten som kommer automatiskt med sådana där rörelsedetektorer. Kanske i Frankfurt eller så. Men i Sverige har det gått bra. :)

   Radera
  2. Nä man vill ju helst inte använda de där automatiska kranarna med varmvatten och fylla en flaska med. Brukar det inte finnas ett litet vred på sidan där man kan justera temperaturen? Jag har nog varit med om både och när jag tänke efter.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg